Hurrá nyaralunk

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban 2. rész

Nincs jobb egy igazi családi nyaralásnál, de lássuk be, ez csak akkor lesz a família minden tagjának felejthetetlen és pihentető élmény, ha kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre való szórakozást. Egy családbarát tengerparti strand kitűnő választás lehet, így van esélyünk nekünk is némi napozásra, és közben a lurkók sem unatkoznak. Sorozatunk utolsó részében még néhány olasz gyerekbarát strandot mutatunk meg.

Lido Di Spina – távol a nyüzsgéstől
A fenyvesekkel körülvett, főként villákból álló település igazi üdülőparadicsom. Strandja természetesen homokos, lassan mélyülő, ahol a strandszerviz számtalan szolgáltatással segíti a pihenést. Vízi csúszdáinak köszönhetően a gyerkőcök egész nap jól érezhetik magukat. A közelben rengeteg  a kirándulási lehetőség, ahová rosszabb idő esetén vagy esténként érdemes kiruccanni.

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban 2. rész

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 1. rész

Gyerekbarát partok Horvátországban

Gyerekbarát strandon Budapesten

Rimini – ahol sohasem unatkozunk
A strandon számtalan csúszda és szolgáltatás gondoskodik arról, hogy egyetlen percre se unatkozzon senki. A városban delfinshow és rengeteg sportlétesítmény szórakoztatja a família apraját-nagyját. A horgászatot kedvelők számára is ideális nyaralóhely lehet.

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban 2. rész
Ezért jó a tengerpart a kicsiknek:
1. A sós tengervizes párás levegő csodálatos gyógyító hatással van a felső légúti problémákkal, asztmával küszködő gyermekekre, de megelőzésképpen is tökéletes terápia a friss tengeri levegő.
2. A kavicsos, homokos talajon mezítláb járás fantasztikusan erősíti a gyerkőcök talpizmait, remek ellenszere a lúdtalpnak, bokasüllyedésnek.
3. A tengerparti városokban bátran fogyasszuk a friss halakból készített ételeket, ezek számos jótékony összetevője erősíti az immunrendszert. Vigyázat, a tengeri herkentyűk erősen allergének, ezekkel ne kínáljuk a kicsiket, ha még sohasem kóstolták!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top