Hurrá nyaralunk

Itt a Napsütötte Toszkána városa

Emlékeztek még a Napsütötte Toszkána című filmre, amelyben a Diane Lane alakította Frances Mayes kaliforniai írónő egy hirtelen ötlettől vezérelve házat vásárol Cortonában? Nézegessétek bloggerünk képes beszámolóját.

Cortonában nem láttuk ugyan Frances filmbéli házát, de a város hangulata magával ragadó – jelenti a Betonliget bloggere.

Itt a Napfényes Toszkána városa

Cortona Toszkána és Umbria határán fekszik, az etruszkok alapították. Építészetét középkori motívumok uralják, szűk utcácskákkal, gyönyörű épületekkel, macskakővel.

Itt a Napfényes Toszkána városa

A város hegyoldalban helyezkedik el, nagyjából hatszáz méter magasan, lenyűgöző látványt nyújtva az alatta elterülő Valdichiana vidékre. A Piazza Garibaldiról csodás kilátás nyílik a Trasimeno tóra. A Palazzo Casali épületében található a Museo dell’ Accademia Etrusca, ahol etruszk, római és egyiptomi emlékeket, műtárgyakat, középkori és reneszánsz művészeti alkotásokat nézhetünk meg.

Itt a Napfényes Toszkána városa

A város szűk, kanyargós utcái forgalmasak, apró boltokban vásárolhatunk helyi termelők pecorino sajtjából, fűszereket, kézzel készített tésztákat, olívaolajat. És persze a bor sem hiányozhat…

A város híres temploma a hegytetőre épített Santa Margherita. Szent Margit testét gyönyörű koporsóba helyezték. Épségben…

Itt a Napfényes Toszkána városa

A huszonkétezres városban több harangtorony is látható. A vallás erősen érződik a házak falába rejtett kegytárgyakból is.

 Itt a Napfényes Toszkána városa

 

További érdekességeket olvashatsz itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top