Hurrá nyaralunk

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 1. rész

Nincs jobb egy igazi családi nyaralásnál, de lássuk be, ez csak akkor lesz a família minden tagjának felejthetetlen és pihentető élmény, ha kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre való szórakozást. Egy családbarát tengerparti strand kitűnő választás lehet, így van esélyünk nekünk is némi napozásra, és közben a lurkók sem unatkoznak. Sorozatunk második részében Olaszország gyerekbarát strandjait mutatjuk meg.

Az út némileg hosszabb lehet annál, mint ha Horvátországba mennénk, ám a szenvedélyes mediterrán hangulat valóban segít elfeledtetni a szürke hétköznapokat. Az árak nagyon változóak, érdemes körülnézni, mielőtt eldöntjük, hol vásárolunk vagy eszünk. Minden nap déltől négy órán át az olaszok sziesztáznak, ilyenkor bezárnak az üzletek is, ezzel mindenképp érdemes számolni a nyaralóknak.

Bibione – barátságos hangulat
A több kilométer hosszú homokos strandon szinte éjjel-nappal zajlik az élet. Zuhanyzó, strandfelügyelet és számos sportolási lehetőség mellett a gyerekek kipróbálhatják a minigolfot is. Az animátorok állandó időpontokban szerveznek csoportos programokat, ezek közt minden korosztály találhat a maga számára megfelelő elfoglaltságot.

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban 1. rész

Caorle – színvonalas szórakozás
Az üdülőhely két strandszakaszát egy keskeny földnyelv választja el egymástól. Míg az egyik rész homokos és sekély vizű, addig a másikon kövezett napozóteraszokat építettek ki. A festői kisvárosban található egy vízi vidámpark is, a Lunapark.

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban 1. rész

Porto Santa Margherita – mediterrán hangulatban
Észak-Adria egyik legnagyobb vitorlás- és jachtkikötője rengeteg sportolási lehetőséget kínál, hosszú, homokos partján pedig békésen süttethetjük a hasunkat. A mediterrán hangulatot csak fokozza a halpiac minden reggel, szombaton pedig a kirakodóvásár nyüzsgése, izgalmas választéka csigázza fel az utazókat.

Hasonló cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top