Hurrá nyaralunk

Tarolt a Balaton

Hol nyaral a magyar? És mivel fizeti ki a balatoni lángost vagy a horvát ajvárt?

Egy bank friss felméréséből kiderül, hogy az “itthon” nyaralók között továbbra is a Balaton az első számú kedvenc, míg a külföldre készülő honfitársaink többsége Horvátország felé veszi az irányt.  Érdekesség, hogy a megkérdezetteknek több mint a fele belföldi nyaralást tervez, azok azonban, akik inkább az ország határain kívül pihennének, többnyire a mediterrán régiót választják, azon belül is Horvátországot, ahova a külföldön nyaralók közel negyede utazik.

A legnépszerűbb belföldön és külföldön egyaránt a vízparti üdülés (64%), de sokan választják a városlátogatásokat (34%) is, míg a wellness üdülés inkább határainkon belül kedvelt.
Hogy mivel fizetjük ki a Balaton-parti lángost, a horvát ajvárt vagy az olasz pizzát, az már más kérdés. A kutatás szerint a külföldi nyaraláskor a magyarok inkább készpénzzel fizetnek, míg belföldi utazáskor népszerűbb a bankkártyás fizetés.

 

Tarolt a Balaton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top