Hurrá nyaralunk

Villámtanfolyamok: ezeket tanuld meg nyáron!

Körülnéztünk, mit lehet megtanulni akár egy hónap alatt a nyáron. Intenzív hastánctanfolyamtól a házi szappankészítésig mindent találtunk!

Mit lehet egy hónap alatt megtanulni? Itt a nyár, és sokan keresnek nyaralás előtt – vagy akár helyett – intenzív nyelvtanfolyamokat. Év közben nincs rá idő, viszont nyáron szupergyors tempóban egy hónap alatt már felszedhetünk annyi nyelvtudást, hogy turistaként ételt rendeljünk egy étteremben, vagy akár szállás után érdeklődjünk. A nyelvtanfolyamokból van a legnagyobb kínálat: egyhetes, egy hónapos, középiskolásoknak, felnőtteknek, kezdő, haladó, minden van.

Villámtanfolyamok: ezeket tanuld meg nyáron!Pepecselés

A házikencék egyre népszerűbbek, és hát egészségesek is. Év közben is elmehetsz egy-egy pár órás szappan- vagy bőrápolókrém-készítő tanfolyamra, de így nyáron van rá egy nyugodt heted, hogy megtanulj házi szappant készíteni, vagy szemránckrémet kavarni magadnak.

Harc & tánc

Ha nagyobb biztonságérzettel szeretnél járni-kelni, vagy valami mozgásra vágysz társaságban, menj el női önvédelmi tanfolyamra a nyáron. Ezekhez az edzésekhez bármikor lehet csatlakozni, és van anya-lánya tanfolyam is. Vagy ha kevésbé harcias, inkább szexi mozgást választanátok, menjetek intenzív hastánctanfolyamra. Egy nyáron állítólag meg lehet tanulni az alapokat.

Főzőcske

Ha egyáltalán nem tudsz főzni, vagy ha szívesen tanulnál valami speciálisat, akkor a nyári szünet ideális arra, hogy elmerülj a konyhában. Vannak akár kifejezetten fiataloknak szóló főzőtáborok, ahova mondjuk elküldheted a gyereket. Találhatsz kismamáknak szóló főzőtanfolyamot, akár csak egészséges ételeket készítőt vagy vegetáriánust.

Kutyafáját

Ha szeretnél jól nevelt kutyát faragni a kedvencedből, akkor keresgélj a kutyaiskolák között. Sok tanfolyam indul nyáron, kifejezetten hétvégén. Pórázon sétálni, kocsiban utazni, és hasonló jókat tanulhat a kutyád. Közben te is állatszerető emberek között lehetsz a természet lágy ölén.

Bor, bor, bor

Villámtanfolyamok: ezeket tanuld meg nyáron!Nemcsak borfesztiválok vannak nyáron, hanem olyan tanfolyamok is, ahol megtanítják neked, milyen is az a jó bor. Állítólag akár egy hétvége alatt megtanulhatod, hogyan kell igazán szakszerűen kóstolni, milyen típusú borok vannak, milyen étel mellé mit kell inni, Magyarországon merre is találhatjuk a borvidékeket. Aztán a következő baráti vacsorán lehengerelhetsz mindenkit a frissen szerzett tudásoddal, pláne ha még jó borokat is töltesz a társaság poharába.

Csináld magad!

Több helyen szerveznek – kifejezetten felnőtteknek – kézművestanfolyamokat. Mondjuk szeretsz rajzolgatni, vagy festegetni, de mondjuk szeretnél közösségben is lenni, akkor vágj bele egy tanfolyamba. Tanulhatsz új technikákat, és közben még jó időtöltés is lehet. Aztán ha nem rajzolnánk, hanem keramikuskodnánk, arra is van lehetőség. Nyár végére már saját készítésű bögréből ihat a család.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top