nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktív nyár 2017
10 játék, amivel lefoglalhatod a gyereket az utazás alatt

10 játék, amivel lefoglalhatod a gyereket az utazás alatt

Idén másodszor indultunk autóval nyaralni úgy, hogy a majdnem nyolcéves unokahúgom is ott volt velünk. És bizony az "ott vagyunk már?" kérdés ilyenkor gyakran előjön. Íme az én tíz játéktippem, amivel leköthetitek a gyerek figyelmét a hosszú utazás alatt.
Gloria
f Ajánlom
10 Fotó megtekintése

10 játék, amivel lefoglalhatod a gyereket az utazás alatt

Nálunk ez volt a tavalyi sláger. A játék lényege, hogy mindenki kap 5 kártyát, és figyelni kell az autóból a tájat, hátha meglátod, ami a kártyádon szerepel. Azért azzal egy ideig elvan a gyerek, hogy zebrát keres a horvát autópályán...
Még több +
Nagyobb gyerkőcöknél elég két üres lap, két toll, és már kezdődhet is az „ország-város”.
Még több +
Egy legyet két csapásra. Ezzel a társasjátékkal nemcsak a matekot gyakorolhatja a gyerek, de még szórakozhat is közben.
Még több +
Néha elég egy hangoskönyvet betenni a CD-lejátszóba, és máris nyugalom és csönd lesz az autóban. Nálunk a Mi újság a Futrinka utcában? most a kedvenc.
Még több +
Persze nem támogatja senki az állandó tévézést. De valljuk be, egy 8 órás autóútnál „életmentő” lehet egy hordozható DVD-lejátszó és pár meselemez.
Még több +
És hogy mit nézzen a gyerek? Gryllus Vilmos: Maszkabál című könyve ideális lehet. Ugyanis a tüneményesen illusztrált kötet mellé DVD is jár.
Még több +
Én tavaly tanítottam meg az unokahúgomnak a „fekete-fehér” játékot. Akkor ment suliba, és azóta kérem profi lett! Igazából még pénzbe sem kerül, és akár fél órán át lekötheted vele a gyereket.
Még több +
Nyilván azt gondoljátok: elment az eszem, hogy ördögbotot adnék a gyereknek a kocsiban?! Nem. Viszont nem minden pihenőhelyen van játszótér, és amíg te a kávédat kortyolod, őt leköti, ahogy a botot pörgeti. Egyetlen hibája, hogy utána nem akar majd visszaülni a kocsiba.
Még több +
Kő-papír-olló. Ingyen van, pofonegyszerű, és a végtelenségig lehet játszani.
Még több +
Először azt gondoltam, hogy felesleges Unót vinni a nyaralásra, mert egy hétéves gyerek még nem fogja élvezni. 2 perc alatt „bemagolta” a szabályokat, azóta állandóan megver. Ez van.
Még több +
Megosztás Facebookon