Aktív nyár 2017

A magyarok fele nem teheti meg, hogy egy hétre elmenjen nyaralni

Míg általában az európaiak egyharmada van annyira szorult helyzetben, hogy nem tud elmenni egy hétre nyaralni, addig a magyaroknak a felére igaz ugyanez. A lakosság 50 százalékának nem futja az egyhetes nyári kikapcsolódásra.

Az Eurostat legutóbbi, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak közel 33 százaléka nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Ez az arány magasabb (közel 35%) a gyermekes családok esetében. A tagországok között Svédország, Luxemburg és Dánia állampolgárai tudják leginkább megengedni maguknak az egyhetes üdülést, ugyanakkor Romániában vagy Horvátországban 10-ből 6 ember nem tud elég mélyen a pénztárcájába nyúlni ahhoz, hogy lelépjen nyáron egy hétre.

Az Eurostat statisztikája szerint ebből a szempontból Románia van a legrosszabb helyzetben: itt az emberek 66,6 százaléka a hosszú hétvégéken kívül biztosan nem engedhet meg magának nagyobb kiruccanást. Sajnos azonban, Magyarország sincs túl előkelő helyen. A sorban hátulról a hatodik helyet foglaljuk el, nálunk ebben a tekintetben rosszabb anyagi helyzetben a románokon és a horvátokon kívül csak a ciprusiak, a görögök és a bolgárok vannak – írja a Portfolio.

A magyarok picivel több mint a felének nincs pénze a hosszabb nyaralásra. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top