Aktív nyár 2017

Legjobb autósmozik itthon

Amikor utoljára szedtük össze az ország autósmozijait az NLC-n, még öt helyszínt tudtunk ajánlani. Idén ez a szám kettőre kopott, de van ám jó hírünk is az autóból mozizás szerelmeseinek.

Az autósmozik ellensége: a digitális vetítőgép

Nyírpazonyban és Pósteleken vége az autósmozizásnak. Ennek oka nem annak köszönhető, hogy mi, magyarok nem szeretnénk ezt a tipikusan amerikai mozizási formát, hanem jórészt a technika ördöge babrált ki velünk.

Az elmúlt években elterjedt digitális technológia a mozikban annyira felfejlődött, hogy a hagyományos, régi vetítőgépek kópiáit már senki nem gyártja, így a régi technikával felszerelt autósmozik már képtelenek lennének új filmeket vetíteni, a többéves filmek pedig nem tartják el a mozit. Megkeresésemre több ügyvezető is arra panaszkodott, hogy a hagyományos mozikkal szemben az autósmozizás erősen idényközpontú, így a méregdrága új vetítőgépek árát képtelenség volna évi két-három havi műsorral visszahozni.

0
0

Akik mégis megpróbálták

Szerencsére azért akadnak olyanok, akik belevágtak a dologba, így két frekventált helyen, Budapesten és a Balatonnál, Csopakon továbbra is lehet az autónkból nagy vásznon filmeket nézni. Jó hírünk is van: az új digitális vetítőgépeknek hála, ezeken a helyeken már nem a nagyvárosi mozikban fél vagy egy éve lefutott filmeket, hanem vadonatúj sikerfilmeket vetítenek, márpedig így az autósmozik versenyképesek lesznek a multiplexek választékával szemben is, és ez mindenképp örömhírnek tekinthető.

A két talpon maradt

Budapest, Fővárosi Autósmozi
A korábbiakhoz hasonlóan péntek esténként filmklubos vetítéseket tartanak különlegességekkel, amiket még a régi projektorral vetítenek (az előadások este kilenc után kezdődnek) a retró szerelmeseinek, szombatonként pedig jöhetnek a vadonatúj külföldi sikerfilmek. Büfé van, a filmeket továbbra is lehet hallgatni akár az autórádiónkon keresztül is, az ügyvezető pedig azt ígéri, hogy a jegyár továbbra is olcsóbb lesz a multiplexekben megszokottnál. A Fővárosi Autósmozit Budapesten, a Nagykőrösi úton találhatjuk meg, és a terv szerint legalább szeptember végéig tartanak majd a programok, de jó idő esetén akár tovább is.

0
0

Csopak kert- és autósmozi
Ahogy a neve is elárulja, egy vegyes moziról van szó, ahol a fűben vagy a kerti székből mozizók is ott vannak az autóból filmet nézők mellett, így összesen nyolc kocsinak jut hely, és pont a vegyes közönség miatt meg szokták kérni az autósokat, hogy ne járassák a motort és a légkondit, és inkább nyitott ablakkal figyeljék a vásznat. A büfében popcornt és üdítőt vehetünk, és egészen augusztus végéig minden este mozizhatunk, ráadásul minden nap más sikerfilm van műsoron. Ezerforintos jegyárért olyan filmeket nézhetünk a nyitó hónapban, mint a Hogyan rohanj a veszTEDbe, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, a Demóna vagy az új Transformers-mozi. A filmek kezdésével bevárják a sötétedést, és este 9-kor kezdődik a móka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top