Aktív nyár 2017

Kreatív nyári tanfolyamok felnőtteknek – 1. rész

Van, aki takarítással, van, aki mosogatással, és van, aki sportolással vezeti le a fölös feszkót, de olyan is akad, aki csak origamizik egyet. Egy nyár bőven elég ahhoz, hogy megtanuld a japán papírhajtogatás rejtelmeit!

Original japán

Kreatív nyári tanfolyamok felnőtteknek – 1. rész

Gyerekkoromban sokszor papírrepülőt hajigáltunk az órán, amikor csak az osztályfőnök a tábla felé fordult, és ő mindig gyanakodva nézett hátra, hogy mi mögötte ez a zsibongás. A legtöbben ennél tovább nem is jutunk a papírhajtogatás terén, viszont a nyár kellemesen zsibbasztó hősége olykor arra csábít, hogy tanuljunk valami tökéletesen haszontalan, ám nagyon is szórakoztató dolgot. Ezek egyike lehet a japán origamizás, amit – én lepődtem meg a legjobban – elég sok helyen lehet tanulni Magyarországon. Ha szülőhelyünk ügyes kezű hobbihajtogatói cserbenhagynak, és épp nem indítanak origami-tanfolyamot, a net számos lehetőséget kínál az online oktatásra. Úgysem kell hozzá más, csak pár okos szó, meg elég összehajtogatható papír…

Így tűnik el az iroda fénymásolópapír-készlete

Kreatív nyári tanfolyamok felnőtteknek – 1. rész

Ezek többsége úgy hirdeti magát, hogy igazi japán oktatók magyarázzák el nekünk online videókban a hajtogatás lényegét, de mi azért reméljük, hogy magyar feliratot is mellékelnek hozzá. Ráadásul el kell felejtenünk az ollót és a ragasztót: az origami ezek használatát ugyanis nem engedélyezi. Léteznek laza, heti egyalkalmas tanfolyamok, de a leendő origamiguruk úgyis a heti négyalkalmasat választják, és az intenzitás függvényében havi három- és tizenötezer forint értékben kell a zsebünkbe nyúlnunk a fejlődésünkért, és persze ezen felül nem árt megdézsmálni irodánk papírkészletét is a fénymásológép környékén. Volt olyan tanfolyam is, amelyik egyenesen azzal hirdette magát, hogy ha elég jók vagyunk, akkor megkaphatjuk a japán Origami Mester címet is, ami egyes, általam nem ismert körökben biztos rendkívül menőnek számít. Engem mégis inkább az motivál, hogy a tanfolyam után akár a buszon ülve is tudok majd magamnak papír Yodát vagy papír Vasembert hajtogatni.

Ölelkező-tanfolyamra járnak a magányosok
3 óra alatt megtanultam stresszt oldani

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top