Psziché

5 lélekgyógyító masszázs

A pihenés akkor az igazi, ha befelé is figyelünk, és a lelkünket is feltöltjük. Ehhez ideális választás a masszázs. Azokat gyűjtöttük össze, amelyek jó hatásúak a pszichénkre.

Hangulatjavításra: hidromasszázs

A test meghatározott pontjaira irányított vízsugaraknak köszönhetően felgyorsul a vérkeringés, ezáltal több oxigén jut el a sejtekhez, frissítő erejét hamar érzékelheted. Az akupresszúrás pontok stimulálása és a relaxáció következtében felszabaduló endorfin miatt hangulatjavításra és fájdalomcsillapításra is kiváló.

Kimerültségre: mézmasszázs

Különlegessége a méz roboráló, méregtelenítő és tápláló hatásában rejlik. A vitaminok és az ásványi anyagok a masszírozás során mélyen bejutnak a bőrbe, ráadásul a méz a felgyülemlett méreganyagokat is magába gyűjti. Migrénre, krónikus kimerültségre, depresszió kezelésére is hatásos.

5 lélekgyógyító masszázs

Energetizálásra: shiatsu masszázs

Ez a japán módszer stabilizálja a meridiánok, vagyis az energiapályák egyensúlyát. A masszőr érzékeli, ha a kezelendő területen túl sok vagy túl kevés az életenergia, és ennek megfelelően elvezeti a többletet, illetve pótolja a hiányt. A harmónia elérésével kipihentnek érezheted magad, és a stressznek is búcsút inthetsz.

Alvásproblémákra: ájurvédikus masszázs

Az Indiából származó masszázs serkenti a fejbőr, a váll, a hát, az arc és a dekoltázs véráramlását, ezért elsősorban a stressz miatt kialakuló hát- és gerincpanaszok enyhítésére ajánlott. Azáltal, hogy elősegíti a mélylégzést, az agyi vérerek több oxigénhez jutnak, ezért ideális fejfájás és alvászavar elűzésére.

Felüdülésre: aromamasszázs

A lassú, gyengéd masszázstechnikák alkalmazásával az illatos olajok mélyen a bőrbe jutnak, segítve az izmok ellazulását. A különböző illatanyagok belégzése megnyugtatja a központi idegrendszert. Mindig csak olyan illóolajat válassz, amely kellemes érzéssel tölt el, az aromaterápia így lehet gyógyító hatású.

5 lélekgyógyító masszázsCikkünk a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában jelent meg.

A tartalomból:

  • Robotként élünk? – Beszélgetés Belső Nórával és Kamarás Ivánnal
  • Agy kontra szív
  • Kipróbáltuk a rajzmeditációt
  • Mosollyal az elfogadásért
  • Pszichológusból filmsztár – Natalie Portman
  • Orgazmuslabor a padláson
  • Miért lódítanak a tinédzserek?
  • Békésen világra jönni

Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top