Aktuális

Plakáttal az autóbaleset ellen

Balesetmegelőzési projektet indított a rendőrség hazánk legveszélyesebb útja, a 4-es számú főút biztonságának javításáért. Plakát, útfestés és videó is lesz.

Közlekedésbiztonsági projektet dolgozott ki a személyi sérüléssel járó és kiemelten a halálos kimenetelű balesetek számának csökkentésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

Óriásplakátokat helyeztek ki, amelyeken egy baleset tragikus következményei, letakart holttestek láthatók, illetve magyar és román nyelven az “Ön is lehet áldozat! Őket is hazavárták!” szöveg olvasható.

Az óriásplakátok kihelyezéséhez elsőként a kisújszállási önkormányzat nyújtott segítséget. A rendőrség tervei között szerepel, hogy a 4-es számú főút mentén valamennyi önkormányzatot megkeresi, támogatásukat kéri további sokkoló plakátok elhelyezéséhez.  

Az anyagi lehetőségekhez mérten optikai útburkolati jeleket festenek fel a balesetveszélyes útkanyarulatokban, illetve a pályaelhagyásos részeken. A főút mentén lévő üzemanyagtöltő állomásokon – szintén figyelemfelhívó szándékkal – balesetmegelőzési témájú filmeket vetítenek.

A projekt készítését az indokolta, hogy a megye nagy tranzitforgalmú főútvonalai közül nagyságrendekkel a 4-es számú főúton következik be a legtöbb közlekedési baleset, ami az összes baleset 8-12 százalékát teszi ki. Évekre visszamenően ezen a főúton történik a legtöbb halálos kimenetelű baleset is: 2008-ban 16-an, 2007-ben 18-an, míg 2009-ben 11-en vesztették életüket – mondta Veres Éva megyei rendőrségi sajtóreferens. A 4-es út az országos listán is vezető.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top