Szabadidő

Légy profi!

Itt a nyár, amikor szinte minden pillanat arra vár, hogy megörökítsük. Egy romantikus séta a tengerparton, a gyerek pancsolása a habok között, a világ csodás épületei és tájai, új barátok, izgalmas Fiesták, mind-mind arra várnak, hogy emlékeinkben és fényképeinken tovább "éljenek".

Légy profi!Ragadjunk fényképezőgépet, és tegyük maradandóvá a pillanatot. A Nikon COOLPIX kompakt fényképezőgépeivel, és tippjeinkkel tényleg megragadgatod a fantasztikus bulik hangulatát, a nyár soha el nem múló varázsát, és akkor is élvezheted emlékeidet, amikor hulló falevelek, és őszi esőcseppek kopognak az ablakodon.

Ha már megvan a kedvenc Nikon COOLPIX géped, az már fél siker, a másik felét pedig nyári tippjeinkből összeszedheted!

  • Óvd a fényképezőgéped: védd a homoktól, a hőtől és a víztől. Csak száraz kézzel nyúlj hozzá. A strandon ne tedd ki a gépet közvetlen napsütésnek, használaton kívül pedig tartsd a tokjában vagy egy táskában. Ne hagyd olyan helyen, ahol túlságosan felforrósodhat.

  • Időnként a túl világos helyszínen készített nyári felvételek alulexponáltak lesznek, mivel a fényképezőgép megpróbálja kompenzálni a víz csillogását vagy a homok fehérségét. Ilyenkor használd a COOLPIX gépek Vízpart módját, és a felvétel tökéletes lesz. A nyári éjszakákon történő fotózáskor viszont kapcsold ki a vakut, és hosszú expozícióval készíts felvételeket, vagy kapcsold be a COOLPIX fényképezőgép Éjszakai módját.

  • Legyen közeli és személyes a felvétel: komponálj olyan felvételeket, ahol az arcok kitöltik a képet. Állítsd be a barátaidat úgy, hogy háttal legyenek a napnak. Ha a portréalanyoknak a szemébe süt a nap, akkor hunyorítani fognak, vagy más előnytelen arckifejezést ölthetnek. Ilyenkor kérd meg őket, hogy a fényképezés előtt csukják be a szemüket, majd háromra nyissák ki – és abban a pillanatban készítsd el a kívánt felvételt.

  • Ha mozgó vizet, például egy őserdei vízesést szeretnél kimerevíteni a képen, akkor állítsd a fényképezőgépet Sport módba, vagy más, rövid zársebességet használó módba. A kompozíció még szebb lesz, ha a környezet elemei (például fák, sziklák) is látszanak a képen.

  • Az izgalmas jetski-felvételek elkészítéséhez használd a Nikon fényképezőgép videó módját.
Légy profi!

És, ami a legfontosabb! Ne maradj le a képekről! Időnként kérj meg valakit, hogy rólad is készítsen képet, akár egyedül, akár a családdal, akár a barátaiddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top