Szabadidő

A szép emlékek többé nem halványulnak el!

Mindig is az a típus voltam, aki kerülte a fényképezőgépeket minden szempontból, mivel sem mögötte, sem előtte nem szerettem állni. A "kattogtatás" nem az én világom, hiszen az apró táskámban nem igazán férnek el a hatalmas fényképezőgépek, a nyakamba lógatni végképp nem szerettem, a kis gépekkel pedig nem tudtam éles képeket készítenem. Legalábbis mindaddig ezt gondoltam, míg a párom meg nem lepett egy Nikon fényképezőgéppel.

A szép emlékek többé nem halványulnak el!Amikor először kezembe vettem a 10 megapixel felbontású COOLPIX S220-as gépet rögtön megtetszet, hiszen könnyű, stílusos, formás és igazán színes. Piros, kék, bíbor, zöld és fekete színben választható, így könnyű hozzá öltözködni, hiszen a divatos megjelenés az apró kiegészítőkben rejlik.

Azért reméltem, hogy az új fényképezőgépem nem csak egy újabb kiegészítő lesz a ruhatárámban, így már vártam az első alkalmat, hogy kipróbálhassam, mit rejt a kis „ékszerdoboz”. Kíváncsi természet vagyok, ezért nem vártam sokáig és minden adandó alkalmat megragadtam a fényképezésre, így megadva magamnak is a lehetőséget, hogy ráérezzek a fényképezés örömére.

Persze a technikám mit sem változott, és az akaratlan kézmozdulatokkal meggyűlt a bajom, ezért aggódva néztem vissza az elkészült fotókat. Ekkor ért a többi kellemes meglepetés.

A képek visszajátszása igen egyszerű volt, és az LCD-monitoron meglepve láttam, hogy a fotók nem mosódtak el! De ez biztos az én érdemem? Igaz, ami igaz! Én is kellettem hozzá, de a legtöbbet a fényképezőgépemnek köszönhetem. A COOLPIX S220-ba elektronikus VR képstabilizáció kompenzálja a fényképezőgép rázkódását – ezáltal élesebb képeket készít -, és a Mozgásérzékelés automatikusan szabályozza a záridőt és az ISO érzékenységet, így megakadályozva a téma elmozdulását. De mi van a vörös szemekkel? A diszkóban készült képeknél igazán jó szolgálatot tett a Vörösszemhatás-korrekció, amely kijavította a vaku által okozott vörösszem-hatást. Ez igen!

A szép emlékek többé nem halványulnak el!

Azóta hobbymmá vált a fényképezés, és elkészült az első saját fotóalbumom is, ami mára a legkedvesebb tárgyam lett, hiszen számtalan szép emléket őrzök benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top