Nevenincs2

Csípõs-savanyú kínai leves

Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 fej csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma felaprítva, 2 evőkanál rizsborecet (vagy fehérbor ecet), 2 evőkanál kukoricaliszt, 3 kiskanál szójaszósz, fél kiskanál szezámolaj, só, bors, olaj, 1db piros chilipaprika (kisebb), 1 liter csirkehúsleves, 1 tojás, 3-5 evőkanál olaj.
Előkészületek: vágd fel apróra a vöröshagymát, és vékony szeletekre a megtisztított csiperkegombát. Egy kis tálba üsd fel a tojást és villával keverd fel.
Forrósítsd meg az olaj felét és a csíkokra vágott csirkemellfilét pirítsd át rajta, egészen fehéredésig. Majd egy szűrőlapáttal vedd ki a húst, öntsd fel a maradék olajjal és párold meg rajta a felaprított vörös hagymát. Add hozzá a vékonyan felszeletelt gombát és a csirkemell szeleteket. Öntsd fel egy liter húslevessel és párold addig, amíg a zöldség és a hús teljesen megpuhul (kb.20-30 perc). Közben egy tálkában keverd csomómentesre a kukoricalisztet 4-5 evőkanál hideg vízzel. Ízesítsd a szójaszósszal, a szezámolajjal, a rizsborecettel, sóval, borssal és az apróra vágott chilivel és ezt a szószt öntsd bele a levesbe. Kavard folyamatosan egészen addig, amíg besűrűsödik. Ekkor – állandó kevergetés mellett – vékonyan csurgasd bele a felvert tojást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top