Neked ki a családod?
Szponzorált tartalom

8 dolog, amit a barátaid nélkül nem tudnál véghez vinni

Az igaz barátaink olyanok, mint a fogadott testvéreink, akikkel nemcsak a boldog, hanem a szomorú percekben is osztozunk. Ők azok, akikkel megannyi élmény összekovácsol, akik a mélypontokon és még a kilátástalannak tűnő helyzeteken is átsegítenek.

Van egy meredek ötleted, de a családod hallani sem akar róla? Kinek mondod el? Persze, hogy a barátaidnak. Azonnali segítségre van szükséged? Kit hívsz? A barátaidat. A barátaink a választott családunk, akikre mindig számíthatunk.

Menthetetlen helyzeteket megoldani

Változó, hogy kinek mi a menthetetlen helyzet, de a műszaki beállítások, az a furán kerregő motortér, egy szekrény összeszerelése a legtöbbször túlmegy a komfortzónákon. Biztos, hogy neked is van egy barátod, akire bátyádként nézel fel, aki bármilyen szakit leköröz, mindenhez (is) ért, és mindig jön, amikor hívod.

Értékes beszélgetéseket folytatni

Tény, hogy mi, nők sokat tudunk beszélni, de ez számunkra sokszor valamiféle terápia is. Egy telefonbeszélgetés vagy egy kávé, koktél melletti beszélgetés igazi kikapcsolódás is lehet, azonban nem egyszer a diskurzus közben világosodunk meg, és látjuk át azt, amit eddig zavarosnak ítéltünk meg. Ki más lenne képes hosszú eszmefuttatásainkban partner lenni, mint egy barátunk?!

Lelki kríziseken túljutni

Ha padlón vagy, jó eséllyel nem azt szeretnéd hallani, amit legtöbbször a szüleink mondanak: „túl leszel rajta”, „én megmondtam”, „majd elmúlik”, „ne sírj”. Ha sablonos közhelyek helyett valódi együttérzésre vágyunk, az igaz barátokra biztos, hogy számíthatunk: tombolhatunk, sírhatunk vagy csak csendesen elmerenghetünk, a legjobb barátnőnk olyan, mint egy megértő nővér vagy húg, aki mindig megért minket.

Önbizalmat növelni

Akár egy olyan napon, amikor bal lábbal keltél fel, vagy egy depresszív időszakban, amikor mindent sötétebbnek látsz, a barátok átsegíthetnek a mélypontokon. Szép és egyelőre a legtöbbünk számára utópisztikus gondolatnak tűnik, hogy az erő bennünk van, mivel sokunknak nagyon is számít, hogy mit gondol rólunk a környezete. Éppen ezért nem mindegy, hogy kikkel veszed körül magad: ha pozitív visszaigazolásokat kapsz, az erődhöz is könnyebben hozzáférhetsz.

Megvalósítani az álmaidat

Van egy meredek ötleted, szeretnéd megvalósítani az álmaidat, de félsz elmondani a családodnak? Félsz kilépni a munkahelyedről, és vállalkozásba kezdeni? Megnyitni azt a cukrászdát, amiről gyerekkorod óta álmodozol? Kihez fordulsz? Persze, hogy a barátaidhoz! Ők azok, akik támogatnak abban, hogy a saját életedet éld, és ne másokét. Ők biztatnak, és akkor is hisznek benned, amikor te már kezdenéd elveszíteni a lelkesedésedet. A barátaidtól megkaphatod az önmegvalósítás szabadságát.

Önfeledten kikapcsolni, és élvezni az életet

A barátok társaságában feloldódhatunk, nem kell arra figyelnünk, hogy éppen „jól” vagy rosszul viselkedünk-e, egyszerűen önmagunk lehetünk, ami felszabadító érzés. Amellett, hogy arra nyilván figyelünk, hogy akarattal ne bántsunk meg senkit, ebben az elvárásokkal teli világban óriási érzés, ha nem kell külön figyelni a szavakra, a fogalmazásra és arra sem, hogy egy tettünk alapján megítélnek. Egy igaz barát mellett lehetsz önmagad, pont úgy, ahogy egy jól működő családban.

Utazni, nyaralni

Családdal és a barátokkal nyaralni egészen más dimenzió. A családtagokkal sokszor nem egyeznek az úti célok, a prioritások, és persze a felelősség alól sem mentesülünk. Vagyis, ha önfeledt nyaralásra vágysz, akkor a barátaiddal tervezz be egy kirándulást: így nem kell azon aggódni, hogy ki hogy érzi magát, és azon sem, hogy te mit teszel, vagy éppen nem teszel, mert jó eséllyel a barátaidnak tökéletesen megfelelsz így is, úgy is.

Szégyen nélkül beszélni a legmélyebb dolgaidról

Egy valódi barátnak olyan dolgokról is beszélhetsz, amiket még magad előtt sem vallanál be. Az értő figyelem, az ítéletmentes hallgatás igazán felszabadító erejű tud lenni, főleg, ha még mi sem vagyunk képesek elfogadni magunkat. Igazi kötődést, olyat, amilyen akár a saját családoddal van, csak azokkal tudsz kialakítani, akikkel elfogadjátok egymást olyannak, amilyenek vagytok.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top