Ne görcsölj rá cikkek

5 zene, ami elűzi a stresszt

A stressz roppant kellemetlen dolog, különösen, ha beférkőzik a mindennapjaidba, és képtelen vagy tőle kikapcsolni. Számos stresszoldó technika létezik, de most nem a sportot, a jógát vagy teákat ajánlunk. Összeválogattunk 5 zenét, amit ha hátradőlve, csukott szemmel végighallgatsz, garantáljuk, hogy megnyugszol tőlük.
5 zene, ami elűzi a stresszt

Anoushka Shankar – Traveller

A 2012-ben, 92 évesen elhunyt Ravi Shankar lánya az apja nyomdokait követte, és tőle kezdett szitározni tanulni. A 35 éves Anoushkáról egyesek állítják, hogy talán még édesapjánál is nagyobb tehetség, és hogy mágikus szitárjátéka magával ragadja az embert. “5 percnyi hallgatás után lehiggadunk, és csak a zenéjére tudunk koncentrálni” – írta róla egy kritikus.

Miles Davis – Kind of Blue

Legek következnek: a Kind of Blue a dzsessz legismertebb alakjának egyik leghíresebb lemeze, sőt a szakírók szerint ez minden idők legfontosabb dzsesszlemeze. A rétegműfaj ennek köszönhetően a került a nagyközönség elé, a trombitás Davis pedig világhírűvé vált. Finom és okos muzsika.

Café Del Mar Chillout Mix – 2014

A spanyol DJ, José Padilla által 1994-ben beindított sorozattal máig nem álltak le, noha Padilla már 1999 óta nem vesz részt a munkálatokban – a hangulat viszont nélküle is megmaradt, a mixek még mindig egy tengerparti naplemente vöröses-narancssárgás díszletébe repítenek.

Antonio Carlos Jobim – Wave

A bossanova feltalálója olyannyira híres szülőhazájában, Brazíliában, hogy Rio de Janeiro egyik repterét is róla nevezték el. 1967-es, Wave című lemezéről sugárzik a dél-amerikai jókedv és a napfény.

Stan Getz and Joao Gilberto – Getz/Gilberto

Az amerikai szaxofonos és a brazil származású gitáros-énekes 1964-es lemeze egyből Antonio Carlos Jobim legismertebb dalával, a Girl From Ipanemával nyit, és később is ezen a lágy vonalon marad. Árad belőle a nyugalom. Merülj el benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top