Ne görcsölj rá cikkek

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Szétnézve a nagyvilágban úgy tűnik, hogy mindenki, aki hotelt indít, valami nagyon különlegessel szeretne előrukkolni, túlszárnyalva a többieket.

1. Arte Luise Kunsthotel (Berlin, Németország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

A Roger nyúl a pácban című film óta mindig is érdekelt, milyen lehet egy rajzfilmben lenni. Berlinben átélhetném, ha akarnám, mert itt tényleg úgy néz ki a berendezés, mintha rajzolták volna.

2. La Villa Hamster (Nantes, Franciaország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Ki ne akarna egyszer az életben hörcsöggé válni? – gondolhatta magában a hotel alapítója. Szerintem nincs ember, akinek ez lenne élete álma, de a lélek útjai kifürkészhetetlenek ezek szerint, mivel a hörcsöghotelnek van létjogosultsága. A szobákban végre mindenki igazi hörcsögnek érezheti magát, és forgácsban lakhat, ameddig tetszik neki.

3. Kofftel (Lunzenau, Németország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Abszolút hiánypótló hotel, megszavaztam neki a legbolondabb címet. A koffer hotelben pont úgy élhetsz, mint a ruháid, mikor beszuszakolod őket egy bőröndbe. De az igazi az lenne, ha nem ágy lenne benne, hanem akasztókra aggathatnánk magunkat az alvás idejére.

4. Karostas Cietums (Karosta, Lettország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Ha nem vagyunk alapból bűnöző alkatok, akkor sosem lesz esélyünk, hogy egy rendes, becsületes börtönben múlassuk az időnket. Bár szerintem épp ezt próbálja minden törvénytisztelő állampolgár elkerülni, hogy egy cellában éldegéljen, ám a lett börtönt hotellé átalakító tulajoknak más lehet az elképzelésük az életről. Mindenesetre ez az élmény sem kell kimaradjon az életünkből, és még bűnözni sem kell hozzá.

5. Propeller Island City Lodge (Németország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Egy hotel, amit nem tudunk értelmezni teljesen. Jó, rámondhatjuk, hogy ez művészet, de azért némelyik szobájuk – például a koporsós mindenképp – kiveri a biztosítékot.

6. Hayema Heerd (Oldehove, Hollandia)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Egy kis vidéki romantika, legalábbis a látszata. Szénaboglyában elbújni a kedvessel, utána pedig szedegetni a hajunkból a szálakat. Számtalan filmben láttuk már, megértem, sokan vágynak rá, hogy kipróbálják. Most már csak Hollandiába kell eljutni hozzá.

7. Attrap Reves (Franciaország)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Összeköltözött a luxus és a nomád életmód egy nagy buborékban. Vagyis sok nagy buborékban. Aki arra vágyik, hogy mint a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorban, teljesen a természet lágy ölén tölthessen pár éjszakát, de anélkül, hogy a nyakába szakadna az eső és pókok, majmok, bogarak mászkálnának rajta, annak épp egy ilyen átlátszó buborékban a helye.

8. The Boot Bed and Breakfast (Tasman Bay, Új-Zéland)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

A bakancs formájú épület reméljük csak formájában bakancs, a szagában nem . Nem lenne vicces átható lábszagban aludni.

9. Hotel Au Vieux Panier, Franciaország

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

Bevallom, ebbe a hotelbe teljesen beleszerettem. Ránézésre tudathasadásos kicsit, pedig ez kérem művészet. A képen látható szobát pánikszobának hívják és egy Tilt nevű művész tervezte. Minden évben új designt kapnak a szobák, teret adva amatőr és profi képzőművészeknek a kibontakozásra.

10. Hotel Costa Verde 727 Fuselage (Costa Rica)

A 10 legbizarrabb hotel a világ körül

A Boeing 727-es reinkarnációját láthatjuk a Costa Rica-i dzsungelben. A repülőben két hálószobás szállás lett kialakítva, természetesen minden luxussal felszerelve. Egy dologban legalább biztosak lehetünk: lezuhanni nem fogunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top