Ne görcsölj rá cikkek

5+1 zene edzéshez

Zavar a szomszédos futógépen izzadó ember? Esetleg szuszognak melletted hasprés közben? Vagy nyög valaki a lépcsőzőgépen? Tégy fel egy fejhallgatót, nyomd meg a play-t és hallgass zenét – az edzés ütemét követve.

1. Két dolog mellé fekszik harmonikusan ez a szám: a napfelkeltéhez és a bemelegítéshez. A Duran Duran a nyolcvanas években élte első fénykorát, a kilencvenes években mellőzték őket, a kétezres évek eleje óta pedig újra égeti őket a reflektorfény. Ez a dal a 2004-es Astronaut lemezen van.

 

2. Kardioedzéshez nem árt a monoton, egy ritmust követő, már-már transzba ejtő zene. Ehhez tökéletes a Gromiko Sexepil-remixe, a Rat King.

 

3. Ha az előző tempó túl gyors volt, íme, a Massive Attack immár 25 éves dala.

 

4. Vagy a De-Phazztől a Jazz Music, bár az nem annyira monoton.

 

5. Ha előbbiek túl lágyak, akkor pattogj a 2015-ös év egyik nagy listavezetőjére. Bruno Marsnál karizmatikusabb előadó, Mark Ronsonnál nevesebb producer aligha él manapság – nem véletlen, hogy az Uptown Funk pont akkorát üt az érzékszervekre és a végtagokra, amekkorát kell.

 

+1. És végül, ha a bemelegítéstől az aktív mozgáson át egészen a nyújtásig nem szeretnél a számok közt ugrálni, akkor indítsd el a Hotel Costes 4-es sorszámú mixét. Oké, hogy klubélethez készült, de akkor is tökéletes ívet ad egy masszív edzéshez.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top