Ne görcsölj rá cikkek

5 film, amit meg kell nézned, ha már nem bírod tovább

Rossz napod volt? Nem baj. Főzz egy teát, és válassz egyet az alábbi öt film közül, majd dőlj le a kanapéra, és nyomd meg a lejátszást. Garantáljuk, hogy legkésőbb úgy másfél óra múlva csuda jó kedved lesz.
5 film, amit meg kell nézned, ha már nem bírod tovább


Harry és Sally

A Meg Ryan és Billy Crystal főszereplésével készült 1989-es film a romantikus vígjáték (romkom) műfajának alapműve. Harry és Sally az első találkozásukkor kitárgyalják, hogy férfi és nő közt nem lehet barátság, mert azt egyértelműven tönkrevágja szex, évekkel később viszont a kapcsolatuk elmélyül, és lefekszenek egymással. Hogyan tovább? Erre keresi a választ a mulatságos helyzetekkel és párbeszédekkel vaskosan megspékelt komédia.

Trópusi vihar

Már az is elképesztően vicces, hogy Robert Downey Jr. feketére maszkírozott színészként ontja magából a poénokat, de ehhez még hozzá kell adnunk Ben Stillert, Jack Blacket, Nick Nolte-t, és a felismerhetetlenre sminkelt, kopaszított, szakállasított Tom Cruise-t, na meg a töketlen, de elszánt ügynököt játszó Matthew McCounaghey-t. A káosz teljes: a filmben forgatnak, a sztárszínészeket sztárszínészek játsszák – a vietnami háború és a távol-keleti drogbiznisz komikusan újraértelmezve.

Továbbállók

Kate Winslet volt férje, Sam Mendes vígjátéka egy harmincas párról szól, akik egy farmon élnek, de amikor a feleség a hatodik hónapban jár, a szülők közlik, hogy elköltöznek a birtokról – ekkor a páros úgy dönt, itt az ideje továbbállni nekik is, és elindulnak. Terhes road movie Montrealon, az arizonai sivatagon és Miamin át, természetesen happy enddel. A szülést ugyan már nem látjuk, de a fiatalok, még ha viszontagságosan is, megtalálják az otthonukat.

5 film, amit meg kell nézned, ha már nem bírod tovább

Annie Hall

Woody Allen négyszeres Oscar-díjas filmje egy szerelem mély- és csúcspontjait a maga komikus valójukban mutatja, melyhez a hetvenes évek (Allen által imádott New Yorkja) és (az Allen által lenézett, kiparodizált) Los Angelese adja a hátteret. Bár Kern András hangján vésődött a fülünkbe, érdemes megnézni eredeti nyelven is, és ha már kinevettük magunkat, figyeljünk egy kicsit jobban oda Diane Keaton ruháira, mellyel erős hatást gyakorolt a hetvenes évek második felének divatvilágára.

Allen egyébként akkoriban Keatonnal élt, akinek eredeti neve Diane Hall. A filmmel tulajdonképpen neki vallott szerelmet.

Igazából szerelem

Alapmű. Nemcsak karácsonykor, bármikor mosolyt csal az arcra. Képtelenség eldönteni, hogy a Hugh Grant formálta brit miniszterelnök, vagy annak trágár asszisztense, vagy a Bill Nighy alakította már-már perverz popsztár, esetleg az angol romantikus filmekből ismert, itt írót játszó Colin Firth lesz a kedvencünk, aki felkutatja portugál házvezetőnőjét, akibe anélkül lesz szerelmes, hogy közös nyelv híján egy szót sem tudtak váltani… és akkor még a tökéletes pótapát játszó Liam Neesonról nem is beszéltünk. Sírós, nevetős, felemelő darab.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top