nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Napi cuki
Örökbe fogadott kutya oldja a stresszt az egyik rendőrőrsön

Örökbe fogadott kutya oldja a stresszt az egyik rendőrőrsön

Bolyhos őrmester rendszeres vendég az egyik minnesotai rendőrőrsön, és nagyon jó hatással van az ott dolgozókra. Később akár terápiás kutya is lehet belőle.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai szlengben régóta csak fuzz (bolyhos) néven emlegetik a rendőröket, az egyik minnesotai rendőrőrsre azonban most szó szerint illik a megnevezés.

Kathryn Smitht, a Szent Pál Rendőrőrs tisztjét nemrégiben egy helyi farmhoz hívták ki, ahol több kutya kóborolt gazdátlanul. Biztonságba helyezte az állatokat, majd végül az egyik öt hónapos kutyát örökbe fogadta.

A kutyát rendszeresen beviszi a kapitányságra is, ahol mindenki azonnal megszerette az ebet. Az állat a Fuzz nevet kapta, de sokan Bolyhos őrmesternek hívják.

Az állat jelenléte nagyon jó hatással van a stresszes munkát végző rendőrökre is, egy kis simogatás sokkal jobb kedvre deríti őket. Olyannyira, hogy hetente tíz órát a rendőrök között tölt mint „ölelő tiszt”. Nagyon barátságos, és imádja, ha ölelgetik.

Nyugodt és kedves természete miatt a rendőrök azt tervezik, hogy Fuzzt terápiás célokra is bevetik. Így azoknak az áldozatoknak is segíthet, akik támogatásra szorulnak.

(The Dodo)

Megosztás Facebookon