Napi cuki

Örökbe fogadott kutya oldja a stresszt az egyik rendőrőrsön

Bolyhos őrmester rendszeres vendég az egyik minnesotai rendőrőrsön, és nagyon jó hatással van az ott dolgozókra. Később akár terápiás kutya is lehet belőle.

Az amerikai szlengben régóta csak fuzz (bolyhos) néven emlegetik a rendőröket, az egyik minnesotai rendőrőrsre azonban most szó szerint illik a megnevezés.

Kathryn Smitht, a Szent Pál Rendőrőrs tisztjét nemrégiben egy helyi farmhoz hívták ki, ahol több kutya kóborolt gazdátlanul. Biztonságba helyezte az állatokat, majd végül az egyik öt hónapos kutyát örökbe fogadta.

A kutyát rendszeresen beviszi a kapitányságra is, ahol mindenki azonnal megszerette az ebet. Az állat a Fuzz nevet kapta, de sokan Bolyhos őrmesternek hívják.

Az állat jelenléte nagyon jó hatással van a stresszes munkát végző rendőrökre is, egy kis simogatás sokkal jobb kedvre deríti őket. Olyannyira, hogy hetente tíz órát a rendőrök között tölt mint „ölelő tiszt”. Nagyon barátságos, és imádja, ha ölelgetik.

Nyugodt és kedves természete miatt a rendőrök azt tervezik, hogy Fuzzt terápiás célokra is bevetik. Így azoknak az áldozatoknak is segíthet, akik támogatásra szorulnak.

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top