Napi cuki

Eleinte az emberekre se akart nézni a bántalmazott pitbull

Szerencsére igazi jó barátra talált.

Roxie-t, a pitbull-lányt tavaly karácsonykor tették le egy illinois-i kutyamenhelyen. Az alultáplált kutya bőrbetegségektől szenvedett, és világos volt, hogy már jó ideje nem törődött vele senki.

A tulajdonosok elmondták, hogy már nem veszik hasznát a kutyusnak, aki láthatóan már többalomnyi kiskutyának adott életet.

Fotó: Facebook/Trio Animal Foundation

„Egyszerűen szaporítógépként tartották” – mondta el Brigid Nolan, a Trio Animal Foundation vezetője. Bár nem világos, hogy hol élt Roxie, a sebei alapján valószínűleg egy pincében lehetett elzárva, mert az állatorvos szerint olyan fertőzései voltak, amelyeket az okozhat, ha az állat sokáig fekszik nedves anyagon, például újságpapíron vagy törülközőkön.

Fotó: Facebook/Trio Animal Foundation

Eleinte behúzott fülekkel, a padlóra görnyedve mozgott. Ha valaki közelített hozzá, igyekezett elbújni és mindenekelőtt a szemkontaktust elkerülni.

Miután Roxie hat hetet töltött az állatorvosnál, végre elég erős volt ahhoz, hogy visszatérjen a menhelyre. Bár még mindig félénk volt, ha emberrel találkozott, Augustus, Nolan pitbullja feloldotta gátlásait. Augustust egyébként szintén rettenetes körülmények közül mentették ki még 2016-ban.

Roxie és Augustus – Fotó: Facebook/Trio Animal Foundation

A két kutya azonnal egymásra hangolódott – mindez éppen Valentin-napon történt.

Azóta Roxie nemcsak hízott, de már a testtartásán is látszik, hogy sokkal boldogabb, egészséges kutyussá vált. Jelenleg befogadóra vár.

Fotó: Facebook/Trio Animal Foundation.

Forrás: The Dodo

Kiemelt kép: Trio Animal Foundation

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top