Napi cuki

Kanadai házaspár mentette meg az eltévedt trópusi kismadarat

Náluk vészeli át a telet.

A Közép-Amerika forró, mocsaras részein élő sárgatorkú poszátának normális esetben semmi keresnivalója nincs Kanadában, főleg nem télen. Egy példány azonban elsodródhatott egy viharban, és a kanadai Új-Skóciában kötött ki.

A hidegben, táplálék nélkül szinte biztos halál várt volna rá, viszont egy helyi házaspár, a Petite Riviere-ben lakó Lyle és Trish Baker decemberben észrevette a kismadarat, és úgy döntöttek, segítenek neki.

Látták, hogy a madár nem oda tartozik, és úgy tűnt, elég kétségbeesett is. Így megpróbálták beazonosítani, innen tudják, hogy az állat a teljes kontinenst átrepülte. A garázsukban felszereltek egy melegítőlámpát, és alatta egy kis tálcát helyeztek el, amelyben heti ötszáz tücsköt szolgálnak fel a Wobbly névre keresztelt madárkának.

Fotó: Wikipedia/Dominic Sherony

A garázs ajtaját nyitva hagyják, így Wobbly szabadon közlekedhet. A pár azt reméli, hogy tavasszal a madár vissza tud repülni Mexikóba.

Forrás: CBC 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top