Napi cuki

Fagyott szárnyú gólyákat mentettek Nádudvaron

Nem csak minket ért felkészületlenül a hirtelen jött téli idő: nagyon nehéz napok várnak a frissen hazatért gólyákra.

A tavaszi fagy nemcsak minket ért felkészületlenül, hanem az állatvilágot is: a frissen hazatért gólyák például nagyon nagy bajban vannak az időjárási viszonyok miatt. Szerencsére vannak, akik gondoltak rájuk a hétvégén: Nádudvaron példátlan összefogással, fáradhatatlan keresés után helyeztek biztonságba három fagyott, vizes szárnyú gólyát.

A megmentett gólyákról az Ó, azok a csodálatos állatok nevű Facebook-oldal posztolt egy képet – a fotó tanúsága szerint a madarak szerencsére már jól vannak.

A Facebook-oldalon ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy még messze nem értek véget a hazaköltözött madarak megpróbáltatásai, mivel a héten még minden éjjel fagyni fog. Ezért az állatbarátok arra kérik az embereket, hogy akik csak tudnak, segítsenek a bajba jutott gólyákon.

Az Ó, azok a csodálatos állatok nevű Facebook-oldalon részletesen is leírták, hogyan tudsz te is segíteni:

„Aki a közelében a jeges hideg miatt bajba került gólyát lát, így tud segíteni nekik a táplálkozásban:

  • felengedett, langyos csirkemáj
  • májas konzerves kutyaeledel
  • csirkenyesedék csont nélkül!
  • hal
  • langyos, szőlőcukros víz.”

Az oldalon emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy ha fagyos szárnyú, mozgásképtelen gólyával találkozunk, mindenképpen keressük fel az mme.hu oldalán a helyileg illetékes szakembert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top