Napi cuki

Elfújta a szél az óriás-gumikacsát, egy hétig keresték

Elveszett, de egy héten belül szerencsésen megtalálták Daphne-t, a háromméteres, felfújható gumikacsát, amit a viharos szél ragadott magával egy ausztrál úszóversenyről.

Március 11-én nyoma veszett a Daphne névre keresztelt hatalmas, felfújható gumikacsának, amelyet kerülőbójaként használtak volna az éves ausztrál óceáni úszóversenyen, a Jetty Swimen. A gyerekek nagyon szomorúak voltak, mert a kacsa helyett egy kommersz, zöld bóját kellett megkerülniük.

A háromméteres, citromsárga kacsát egy hétig keresték, többen a helyszíntől több száz mérföldre vélték látni. A szervezők félelme az volt, hogy a gigászi gumikacsát az erős szél kisodorja az Indiai-óceánra, és akkor soha többet nem hallanának felőle.

Ezzel szemben Daphne-t eltűnése után másfél órán belül megtalálta egy halász nem messze attól a partszakasztól, ahonnan elsodorta őt a szél, viszont csak most sikerült felvennie a kapcsolatot a szervezőkkel, akik hálájuk jelélül egy márkás termékekből álló ajándékkosárral, a következő évi versenyen való ingyen indulási lehetőséggel és egy üveg vodkával tervezik meghálálni a halásznak, hogy megtalálta és a partra vontatta Daphne-t – írja a BBC.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top