nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mosdófelújítási program
Horgolással is fejlesztik a gyerekeket Miháldon

Horgolással is fejlesztik a gyerekeket Miháldon

Egy apró, de annál barátságosabb iskola, ahol a gyerekek tényleg tudják, hogy milyen a személyre szabott oktatás.
Fotózta:Kovács Eszter és Bognár Péter
f Ajánlom

Miháld községbe, a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola Miháldi Tagiskolájába huszonkilenc alsó tagozatos kisiskolás jár. Az 1.-3. osztály teljes összevonással, a 2-4.osztály részleges összevonással /a készségtárgyak tekintetében/ működik.

Úgyhogy ha létezik iskola, amire azt mondjuk, családias, hát a miháldi biztosan az. Ennek a helyzetnek az előnye Pápa Henriett tagintézmény-vezető szerint az, hogy mindenkivel személyre szabottan, képességeiknek megfelelően tudnak foglalkozni. Az összevont órák persze nagy koncentrációt igényelnek a tanároktól, akiknek egyszerre kell leadni az elsős, és a harmadikos anyagot. Előny viszont, hogy a “nagyobbak” segítenek a kicsiknek, akik talán gyorsabban is fejlődnek így.

Egyetlen kislánynak indítottak első osztályt Miháldon

A kikapcsolódási lehetőségek közül az egyik legkedveltebb tevékenység meglepő módon a horgolás – lányoknak, fiúknak egyaránt. Ez ugyanis a miháldi kézműves szakkör fő profilja, .melynek indíttatása onnan fakad, hogy a tanulók érdeklődését felkeltették a régi, népi horgolt dísztárgyak. Ennek érdekében egyik tanítójuk az internet segítségével elsajátította az alapokat, melyeket nagy szeretettel átadott a tanítványainak is. Azóta már több alkalommal kiállítást is szerveztek a horgolt játékokból, dísztárgyakból. Az igazgató szerint ez nemcsak szórakoztat, de hasznos is: fejleszti a türelmet, a kitartást, a koncentrációs és finommotorikus képességeket, a számolást…

A tantestületnek mottója is van: “Ha mindig ugyanazt csinálod, mint eddig, akkor annyit is érsz el, mint eddig. De ha valami újat, mást, izgalmasat szeretnél, gondolj arra, mi állhat még előtted!”

 

30 Fotó megtekintése

Egyetlen kislánynak indítottak első osztályt Miháldon

Most éppen a mosdófelújítás áll előttük, legalábbis remélik. “Nem mintha más nem szorulna fejlesztésre, modernizálásra” – mondja az igazgató asszony, aki szerint azonban mégis a legfontosabb a mosdóblokkok felújítása lenne. Ezek közül a lányoké az emeleten, a fiúké a földszinten található. A fiúknál az egyik csap nem működik, ahogyan a piszoárok sem, és nagyon alacsony a víznyomás. “A felvételen nem érződik, de kellemetlen szagok terjengenek” – ecseteli a helyzetet a pedagógus. A lányvécé körülbelül ugyanígy fest, itt is vannak lezárt részek, a csapokból pedig csak hidegvíz folyik.

A gyerekek most olvasóink segítségét kérik a felújításhoz, a kampányhoz még egy verset is írtak:

“A mi iskolánkban az volna a szép / Ha meleg vízben mosná a diák a kezét!

Jaj, de jó is volna, ha minden megújulna / És szép új csempe lenne a falon!

Most itt az alkalom!

Hogy a pályázaton nyerjen iskolánk / Kérünk Benneteket, szavazzatok Ránk!

A versenyen, ha győznénk, lenne szép új WC-nk!

Hisz kell a szavazás! / És nincs több dugulás!”

 

 
 Szavazz, hová menjen idén a felújító brigád!

A Domestos gyártója, az Unilever jóvoltából 2016-ban második alkalommal valósulhatott meg az Iskolamosdó Felújítási Program, csodálatos eredményekkel. A pénzgyűjtő akció értelmében minden Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után 5 forint adomány jutott általános iskolák mellékhelyiségeinek felújítására. Az akció során összesen 13 637 635 forint gyűlt össze, amelyből három mosdó is újjászülethetett. Az NLCafé weboldal kiadója, a Central Médiacsoport szintén vállalta egy iskola megszépítését. 2017-ben újabb akció indul, hiszen rengeteg még az elhanyagolt suli! Szavazz, idén melyik kis közösség érdemelné meg az adományt! 

A cikk a Domestos iskolai mosdófelújítási programjának részeként készült.

 

 

Megosztás Facebookon