Mindenaminő cikkek

“Nem minden nő hisztis, és nem minden férfi agresszív”

Válni szépen – sokak szerint értelmezhetetlen összetétel. Dr. Illés Blanka válóperes ügyvéd mégis megkísérli a lehetetlent: a fentiekben akar segíteni <a href=http://seveled.blog.nlcafe.hu/>Se Veled</a> blogjában.



Az úgy volt, hogy…

Nap mint nap azt tapasztalom, hogy az emberek nincsenek tisztában a legalapvetőbb családjogi szabályokkal sem. Pedig mindenkit érint a téma. Ha az adózást nem ismerjük, legfeljebb megbírságolnak, de ha ezeket a szabályokat nem ismerjük, akkor elveszíthetjük a gyermekünket, esetleg nem kapunk tartásdíjat, vagy épp ellenkezőleg, irreálisan magas tartásdíjat kell fizetnünk, esetleg a házastársunkkal egy fél életen keresztül összerakott vagyonból nem kapunk egy fillért sem. Azért kezdtem blogolni, hogy ezt a nagyon fontos, mégis elhanyagolt területet megismertessem minél több emberrel.

Miért épp a Nők Lapja Café?
A Nők Lapja Cafénak olyan az olvasótábora, akikkel értelmesen meg lehet vitatni egy-egy témakört. A cél, hogy az olvasók megismerjék egymás szempontjait, megpróbálják megérteni egymást, és ezzel nyitottabban álljanak talán épp a saját életükben felmerülő problémák megoldásához. Nem titkolt célom egy olyan fórum létrehozása, ami alakítja a közvéleményt – és ehhez az NLCafé magas látogatottsága miatt megfelelő platform. Nincs a köztudatban, hogyan kell kulturáltan elválni, kevés a jó példa, és ezért a nagyon intelligens és okos emberek is megdöbbentően közönséges üzemmódban működnek a válóper alatt. Érthető, hiszen csak az  érzelmek és ösztönök vezetik őket, de ha lenne előttük követhető minta, biztosan másképp csinálnák.

Kedvenc bejegyzésed?
A gyermekkel való kapcsolattartások nehézségeiről írtam, és egész jó kis eszmecsere alakult ki. A férfiak éppúgy bekapcsolódtak, mint a nők, így érdekes volt látni, hogy mindkét oldalnak megvannak a speciális problémái. Pont ezt akarom láttatni, hogy nem minden nő hisztis, irreális, és nem minden férfi agresszív és érzéketlen a válás során.

Kedvenc kommented?
Amikor apák szólnak hozzá, bebizonyítva azt, hogy foglalkoztatja őket a téma, változtatni akarnak, van aki tudja, hogyan, van, aki még keresi.
 
Merre tovább?
A cél a közvélemény alakítása, és a szabályok tudatosítása – ez az egy biztos.
 
Tovább a Se Veled blogba »
 
Vissza a microsite-ra!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top