Mesedoboz gyűjtőoldal 2.0

A titkosrendőr

Egy titkosrendőr azért titkosrendőr, hogy a felettesein kívül senki ne tudja, merre jár, mit csinál. Így hát Leon munkájáról sem árulhatunk el semmit. Az azonban közismert tény, hogy a metropoliszban sosem volt még ilyen sikeres a karneváli szezon.
Rajzolta: Veress Zénó
A titkosrendőr

A lányok vidáman táncolnak tollas jelmezeikben, a fiúk verik a dobokat, a turisták nyugodtan bámészkodnak és fényképeznek, hiszen ha valaki megpróbálja kifosztani őket, máris lecsap a rendőrség. A boltokat néhány próbálkozás után már senki nem meri kirabolni, elterjedt a híre, hogy a rendőrségnek új csodafegyvere van, aminek segítségével a még meg sem valósult bűntényeket is fel tudják deríteni. Minden rendbontás megszűnik.

A titkosrendőr

A városi pletyka hasít, nincs előtte akadály, nincsenek titkok. Ha valaki valami furcsát lát, azonnal elmeséli a szomszédjának, az továbbadja a barátnőjének, az a fodrászának, az pedig a teljes ügyfélkörének, onnantól pedig nincs megállás. Mindenki különleges esetekről suttog.

Egy fekete lány éppen mangós limonádéért állt sorban, amikor egy marcona alak megpróbálta meglovasítani a nyakláncát. Ahogy a tolvaj a nyaka felé nyúlt, hirtelen egy hosszú nyelv lendült, és összekötözte a kezeit. Fél perc sem telt bele, és már egy rendőrautóban kuksolt megbilincselve. Azt senki nem látta, hogy ez a különös testrész kihez tartozott.

A titkosrendőr

Egy másik megátalkodott az egyik karneváli szekérről akarta elcsórni a hangfalakat. Éppen a csavarhúzóval ügyködött, amikor a titokzatos nyelv lecsapott rá.

Néhányan berúgtak és összeverekedtek, de egy repülő serpenyő pillanatok alatt rendet tett közöttük.

A titkosrendőr

A karneváli szezon végén az állomány kiváló helytállásáért a polgármester kitűnteti a rendőrfőnököt. A fickó, frissen tisztított egyenruhájában, büszkén feszít a rivaldafényben, mialatt újságírók hada kérdezgeti, és fotósok serege fényképezi. Leon közben boldogan ül egy kávézó asztalánál a főtér sarkában, és friss, jeges vizet szürcsöl szívószállal.

Másnap egy szerényebb ünnepségen ő is kap egy titkos kitüntetést, amit – lévén titkos – soha nem viselhet, egy vastag borítékot tele bankjegyekkel, és egy ígéretet, hogy ha bármikor kedve tartja, azonnal felveszik rendőrnek.

A titkosrendőr

Leon kezet ráz kollégáival, és elégedetten távozik a piac irányába. Rettentően fúrja már az oldalát a kíváncsiság, vajon Zé hogy boldogult a fehér macskalánnyal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top