Magyarország kúl

Családi program a locsolkodáson túl – Mi a csoda? (x)

Interaktív programok és különleges koncertek várják az egész családot húsvét hétvégéjén a Várkert Bazárban. A PONT Fesztiválon a világ csodáiban gyönyörködhetünk, körbejárva a mediterráneum húsvéti hagyományait és a magyar tradíciókat. Tavaszváró dalok, kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek és megannyi változatos program közül válogathatunk.

Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye várja a látogatókat az ünnepi hétvégén. A PONT Fesztivál célja, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva élményszerű körképet adjon a világ csodáiról.

Szalóki Ági

Kiváló előadók vezetnek be a flamenco, a bábozás, a polifonikus éneklés és a hegedűkészítés csodájába. Ahogy a régi vásárokon, itt is kerülnek olyan előadások műsorra, ahol a nézőknek szabad bekiabálni, izegni-mozogni, táncolni, a történetet alakítani, sőt! A Világjáró Marionettek és gólyalábas lovagok elvárják a közös játékot, emellett a közönség mondhatja meg, merre kanyarodjon a mediterrán mesék íve.

A családi programokon minden korosztály kipróbálhatja a szőnyegszövést, a tojásfestést, a horvát mézeskalács-díszítést, így a vendégek saját készítésű tárgyakkal, élményekkel és friss tudással gazdagon térhetnek haza és ünnepelhetik a húsvétot.

A szervezők különleges koncertekkel is készülnek. Ott lesz Szalóki Ági, aki új népzenei lemezéről mutat be válogatást, a Vujicsics Együttes télűző délszláv dalokkal, a Cuncordu e Tenore de Orosei szardíniai dallamokkal, a Flamenco Trio autentikus flamencóval és workshoppal is szerepel a programban.

Flamenco Trio

Húsvét és hagyomány a kiállított fotók és tárgyak közös témája is. Láthatjuk Paulo Bunčuga fotóit a Hvar szigetén élő körmeneti hagyományról, Petrás Mária szakrális kerámiáit és egy képkiállítást a magyar tárgyi és szellemi kulturális örökségekről. ,

A napközbeni szabadtéri koncerteken a Rutkai Bori Banda és a Klárisok szórakoztatják a gyerekeket, míg délután Tímár Sára, valamint a Romano Drom és a Berán Vonósnégyes felszabadító kísérletét hallhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top