Magyarország kúl

Szívszorító levéllel búcsúztak a 74-es troli sofőrjei elhunyt törzsutasuktól, Eta nénitől

A 86 éves korában elhunyt asszony mindig mosolygósan szállt fel, a trolisok voltak a második családja. A zuglói végállomáson állítottak neki emléket.

Megható gesztust tettek a 74-es és a 74A trolibusz sofőrjei egyik törzsutasuk, egy idős nő halála után. Mécsesekkel, búcsúlevéllel és egy fotóval búcsúznak Eta nénitől – írja az Index.

Az egyik sofőr beszámolója szerint Eta néni gyakran utazott velük, a végállomáson leült velük beszélgetni, mesélt a múltjáról. Kedvesen, némi akcentussal, mert gyerekként Görögországból menekült ide a második világháború után.

És mindig csak mondta-mondta a történetei végén, hogy egy a fontos, szeressétek egymást, szeretet legyen. Megajándékozta a csapatot a kedvességével, a mosolyával, és legfőképp a barátságával. A trolisokat úgy szólította, mikor felszállt mosolyogva, hogy »hercegem«, vagy »hercegnőm«. A trolisok voltak az ő második családja, és sok trolis pótnagyiként tekintett rá. Eta néni egy jelenség volt. Volt, mert sajnos december 12-én örökre itt hagyott minket. 86 esztendős volt

– írta a sofőr az Indexnek.

Trolibuszok a 74-es viszonylaton. Illusztráció (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A zuglói végállomáson mécsesekkel, egy fényképpel, a 74A troli táblájával, és egy búcsúlevéllel állítottak emléket Eta néninek. Ez állt a búcsúlevélben:

Drága Eta néni!
Mély fájdalommal búcsúzunk, hiányozni fognak a mindig kedves, biztató szavak, amikkel a legborúsabb napokon is mosolyt tetszett csalni az arcunkra. Amikor megláttuk a megállóban, tudtuk, hogy jön velünk egy, kettő, de akár három kört is, és azt mindig őszinte boldogsággal teszi, bármekkora dugóba is kerülünk.
Többé már nem velünk tetszik »nosztalgiázni«, de a mi szívünkben örökké a mindig mosolygós, önzetlen és jószívű hölgy marad. Emlékét mindig őrizni fogjuk! Búcsúznak Öntől a 74-es vonal Hercegei és Hercegnői.
Nyugodjon békében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top