nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Retró játékok gyerekkorunkból: Babylon, Rulett, Ki nevet a végén?

Retró játékok gyerekkorunkból: Babylon, Rulett, Ki nevet a végén?

A sokunk padlásán megbújó gyerekkori játékok még ma is szórakoztatóak: porold le őket, nosztalgiázz, és játssz úgy, mintha újra gyerek lennél!
Petrás Gabriella
Petrás Gabriella
f Ajánlom

A Babylon sokunk kedvence volt: sok színes golyó, tele pici lyukakkal, amikbe vékony kis pálcikákat kellett beletűzni, majd olyan alakzatokat, építményeket kreálni, amilyet csak akartunk – meg amit a fizika törvényei lehetővé tettek.

Szép, színes Babylon
Forrás: jatekmuzeum.blog.h

A rulett könnyen gyűrődő, vékony nejlon felületén tehettük meg tétjeinket, mégis igazi felnőttes játéknak számított. Komoly izgalmakat éltünk át, amikor az apró golyót beledobtuk a forgatható műanyag kerékbe, és vártuk, hogy mennyi zsetont markolhatunk fel, vagy mennyit hagyunk a dealernél.

Rulett: Las Vegas kicsiben
Forrás: www,galeriasavaria.hu

A Ki nevet a végén nevű retró társasjátéknak sokféle verziója létezett: volt mágneses, papírtáblás, kicsi, amit utazásra is magunkkal tudtunk vinni, és nagy, amit a szoba közepére le lehetett teríteni. 4, vagy 6 játékos játszhatta, és sokszor fordult az utolsó pillanatban a helyzet – pont ezért volt találó a játék elnevezése. Nem egyszer hisztiztünk gyerekként, ha veszítettünk a cél előtt. 

Ki nevet a végén – nevetés helyett sokszor hiszti lett a vége

Forrás: www.www.darabanth.com

Megosztás Facebookon