Magyarország kúl

Linda: karate magas frekvencián

Gyerekként mi is sikongattunk, és rúgtunk jobbra, balra, csak hogy hasonlítsunk a fiatal rendőrnőre. A ’80-as évek egyik legkedveltebb hazai gyártású sorozata volt a Linda.

Ki ne emlékezne Veszprémi Lindára, a törékeny, de annál harciasabb rendőrnőre, akinek karate rúgásaival kombinált magas frekvenciájú sikolyai halálosak voltak.

A Görbe Nóra megformálta Linda már gimnazistaként tudta, hogy rendőr szeretne lenni, és bár környezete megpróbálta őt lebeszélni a tervéről, kitartásának köszönhetően alhadnagy lett. Képrablás, maffiaügyek, sorozatgyilkosság – Linda munkája messziről sem volt habos torta, de az eszes rendőrlány minden ügyet megoldott néhány jól irányzott rúgással.

Linda lekaratézza a metróban garázdálkodó huligánokat
Forrás: www.retrolegends.hu

Az író-rendező-producer Gát György a Bruce Lee- és Jackie Chan-filmek alapján forgatta a retró sorozatot, és hozzáadott némi magyar humort is. Görbe Nóra mellett Szerednyey Béla, Bodrogi Gyula és Pécsi Ildikó játszották a főszerepeket. A Linda olyan nagy siker volt a gyerekek körében is, hogy még képregény is készült belőle a Pajtás nevű úttörőmagazinban.

Linda rendet tesz a patyolattiszta, csillogó és felettébb üres 2-es metrón:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top