nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Itt a Márka. Itta már ma? – Régi idők üdítőitalai

Itt a Márka. Itta már ma? – Régi idők üdítőitalai

Amikor még a kóla kapitalistának számított, itt volt nekünk a meggy Márka, a Bambi és a Traubisoda. Neked melyik volt a favoritod?
Petrás Gabriella
Petrás Gabriella
f Ajánlom

Az első Bambit 1947-ben palackozták, és bár a csatos változat él a köztudatban, az első, kézzel töltött Bambik koronazárasak voltak. Bambit ivott a párttitkár, és Bambit ivott a falusi búcsúban kaucsukbabáról álmodozó kislány is. Talán kevesebben emlékeznek, de az eredeti retró narancsíz mellett később puncs- és erdeigyümölcs-ízű Bambit is kortyolhattunk.

Bambi, gyerekkorunk üdítőitala (Forrás: www.pctrs.network.hu)

A valódi mustból készülő Traubisoda 1971-ben debütált kicsiny hazánkban, és kifejezetten jó minőségű üdítőitalnak számított magas gyümölcstartalma miatt. Az osztrák receptúra alapján készülő szénsavas üdítőt Balatonvilágoson gyártották, és innen került a boltok polcaira, majd a szocialista  tervgazdálkodás sikeréért dolgozók kosarába.

Ha úgy érzed, hogy elfáradtál, nehéz volt a nap, minden jobb lesz, fogd meg csak a hideg poharat. Márka!

A Márka hamisítatlan magyar találmány 1973-ból; szőlő-, málna-, alma- és meggyízben tölthettük a poharunkba, ez utóbbi volt a legkedveltebb. A vállalkozó kedvűek később az akkor még egzotikusnak számító kivi-, ananász- és maracujaváltozatot is kipróbálhatták, de egyik sem körözte le az örök favoritot, a meggyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás Facebookon