Magyarország kúl

Sugár, a szocializmus plázája

A Sugár afféle korabeli pláza volt a vasfüggöny mögött, ami még ma, 37 évvel később is üzemel. Sikertörténet 1980-ból.

Az első Sugár 1980-ban nyitotta meg a kapuit a dolgozó nép előtt, vagy ha jobban tetszik: a korabeli shoppingolók számára. Az áruház kedvesen hipnotikus szlogenjei a gyors és élvezetes vásárlás, a modern, de elérhető üzletközpont üzenetét hordozták.

Csak egy ugrás a Sugár!

A Sugár az első olyan áruház volt az országban, amelyik több különböző profilú üzletnek adott helyet: volt itt többek között Aranypók, IBUSZ, Vasedény, Keravill, Röltex, Patyolat, Csemege áruház és posta is. A  szocialista szellem már-már kapitalistává tárgyiasult épülete volt ez.

Sugár Üzletközpont
Forrás: www.egykor.hu

A légkondicionált, kétszintes épület egyedülálló volt építészeti értelemben is: növényágyások és iparművészek által tervezett szökőkutak, valamint a felülvilágítónak köszönhetően sok természetes fény fogadta a retró áruházba látogatókat. Újításnak számított az is, hogy a szokásos délutáni 5 órás zárást este 8 órára tolták ki, és bevezették a szombati nyitva tartást.

Jusson eszükbe a napról:

A Sugár hivatalos “himnusza”:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top