Magyarország kúl

Világbajnok ketrecharcos lett Kovács Alexandra

A magyar sportoló finn ellenfelét győzte le a döntőben az MMA-világbajnokságon.

Amatőr világbajnokságot nyert Kovács Alexandra MMA-ban (kevert harcművészetek). A magyar sportoló a Bahreinben rendezett, 5 napig tartó, 20 ország versenyzőit felvonultató világbajnokságon tudott győzni – írja az Index.

Kovács Alexandra egy tunéziai és olasz ellenfél legyőzése után jutott a döntőbe. A fináléban finn riválisát – akárcsak két korábbi ellenfelét – 2. menetes TKO-val győzte le.

Kovács Alexandra edzés közben (Fotó: Facebook/Kovács Alexandra)

A Zen Bu Kan Kempo stílusában edző, légsúlyú, azaz 56,7 kilóban versenyző ketrecharcos így örült a győzelmének a Facebookon:

Megvan az arany! Hihetetlen, hogy valóra vált ez a csoda! Még mindig alig hiszem el… Az első menetben még nem tudtam, hogy fogom megoldani, de a másodikban sikerült egy klasszikus földre vitellel levinnem, majd ráülni és TKO-val befejezni a döntőt is az utolsó másodpercekben. Nagyon boldog vagyok!

Kovács Alexandra állami támogatás nélkül, saját pénzéből és szponzorai segítségével oldotta meg a felkészülést és a versenyen való részvételt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top