Magyarország kúl

Szőnyi Ferenc 222 óra küzdelem után nyerte meg a tízszeres ironmant

A komáromi Vasember ezúttal New Orleansban teljesítette a kíméletlen ultratriatlont.

Szőnyi Ferenc komáromi sportoló többször nyert már tízszeres távú ironmant, most az Egyesült Államokban diadalmaskodott: nagy fölénnyel nyerte meg a Decament New Orleansban – írja az Index.

A táv még olvasva is emberfeletti volt, 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból állt. Ezt Szőnyi 222 óra teljesítette.

Az 54 éves magyar versenyző az úszás során a mezőny vége felé szerepelt, mivel ez a leggyengébb száma. Biciklire ülve kezdte meg a felzárkózást, 107 óra kerékpározás után már a harmadik helyen kezdte meg a futást. 60 kilométernyi futás után pedig átvette a vezetést.

422 kilométert kellett futni (Fotó: Facebook/Szőnyi Ferenc – versenynapló)

A tízszeres ironmanre 16-an neveztek, de hatan már a futás előtt feladták. A körülmények távolról sem voltak ideálisak, többször volt szakadó eső, 5 fokos hőmérséklet és metsző szél.

Fél órára még a versenyt is leállították a nagy vihar miatt. Szőnyi improvizált a rossz időjárás ellen, nejlonzacskókból és szigszalagból barkácsolt szél- és esőálló nadrágot:

Tavaly Szőnyi Ferenc megnyerte a világ legdurvább futóversenyét, a indiai Himalája hágóin át kacskaringózó The Hell Race nevű ultramaratont. Idén ugyanezen a versenyen szintén ő volt az egyedüli, aki teljesítette a 480 kilométer hosszú, közel 10 ezer méteres szintkülönbségekkel nehezített távot, és megdöntötte saját rekordját is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top