Magyarország kúl

Film készül a legendás magyar Afrika-utazó életéről

A dokumentumfilm utolsó afrikai szafariján keresztül mutatja be Széchenyi Zsigmond utazó és vadászíró életművét.

Nagyszabású dokumentumfilm készül az idén 120 éve született Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadászíró életéről – írja az Infostart.

Lajos Tamás, a film producere azt mondta, Széchenyi Zsigmond irodalmi munkássága annyira fontos és érdekes, hogy komoly filmes feldolgozást igényel. Könyveiből másfél millió példány kelt el, generációknak adott meghatározó olvasmányélményt.

A készülő film az író utolsó afrikai szafariján keresztül mutatja be a teljes életművét. Eredeti fotókat, videókat és naplórészleteket is felhasználnak majd a filmhez.

Széchenyi Zsigmond (Fotó: Wikipédia)

1964-es utolsó expedíciójára ugyanis Széchenyi Zsigmondot elkísérte a felesége is, aki fotózott és videózott, így páratlan felvételek maradtak fönn. Az író özvegye, Hertelendy Margit férje egész életművére és hagyatékára felhasználási lehetőséget adott. Ezenkívül a filmesek számos nemzeti parkban és Afrika más területein készítettek felvételeket.

A filmet várhatóan 2019 szeptemberében mutatják be. Az alkotók 80 millió forintos költségvetéssel gazdálkodnak, ami jelentős összeg egy dokumentumfilm esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top