Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

A Corvinus lett az ország legjobb egyeteme

A Figyelő listájának első tíz helyére többek között az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is felkerült.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) az ország legjobb felsőoktatási intézménye a Figyelő friss rangsora szerint. Az első három közé a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara és az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete is bekerült – írja a Portfolio.hu. A lap Felsőoktatási Rangsor 2019 című kiadványából az is kiderült, hogy a BCE -n végzett hallgatók magas, havi bruttó 319 ezer forintos átlagjövedelemre számíthatnak.

Fotó: MTI Fotó / Bruzák Noémi

A gazdaságtudományi képzések közül a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kara (BCE-GTK) áll az első helyen, ahol a felvettek pontátlaga és a tudományos fokozattal rendelkező tanárok aránya is kiemelkedő.

A második helyre a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara (BCE-KTK) került, a harmadik helyet pedig az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete (ELTE-GTI) szerezte meg.

A dobogóról épp hogy csak leszorult az ELTE Társadalomtudományi Kara (ELTE-TÁTK) és a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (BME-GTK). Az első tíz helyezett között a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara is ott van.

Címlap

top