Magyarország kúl

Így ünnepelte első születésnapját Arun, a budapesti állatkert kiselefántja

Először kedvenc gyümölcsét, az almát ette le a születésnapi tortáról.

Szülinapi tortát sütöttek a budapesti állatkert egyéves kiselefántjának, Arunnak. A gondozói banánnal, ananásszal és almával díszítették a finomságot, a tortalapok zabból, korpából és búzalisztből készültek, a krém pedig finom széna volt – számolt be a Tények.

Az állatkertben rengetegen voltak, sokan kifejezetten a kiselefánt születésnapjára érkeztek a hosszú hétvégén, és külön programot is szerveztek a nagy esemény köré. Arun nagyon örült a meglepetésnek.

Arun egy korábbi képen (Fotó: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert)

Először a kedvenc gyümölcsét, az almát ette le a hatalmas tortáról, de adott a többi elefántnak is. A nagy ünneplésben úgy elfáradt, hogy szinte állva elaludt.

Néhány hete egyébként már tréningeznek is a kiselefánttal a gondozók, akik speciális vezényszavakat használnak. Ezek a gyakorlatok nemcsak programot jelentenek az állatoknak, hanem az állatkert látogatóinak is látványosak. Ráadásul nagyban megkönnyíti a hatalmas állatok körmének, patájának ápolását, ha együttműködnek a gondozóikkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top