Magyarország kúl

Ötven méter magas óriáskerék épül Győr belvárosában

November 9-től lehet majd látogatni.

Hamarosan 50 méter magas, magyar készítésű óriáskerékről tekinthetjük meg a győri belváros panorámáját – írja a Győr+ Online. A portál értesülései szerint az óriáskerék november 9-én, az Európa Kulturális Fővárosa pályázat leadásának napján nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Győr 2023-ra pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre. Jelenleg három magyar város van még versenyben a címért, nekik november 9-én kell benyújtaniuk a második fordulós pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumába.

A nyitónapon 18 és 22 óra között 10 százalékos kedvezménnyel lehet majd kipróbálni az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas óriáskereket, amelyet október 29-én hétfőn kezdenek el összeszerelni.

Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, pénteken és szombaton 11 és 22 óra között, vasárnap pedig 11-től 21 óráig lesz majd nyitva. Az adventi időszakban előreláthatólag bővül majd a nyitvatartási idő.

Jegyárak

Felnőttjegy: 2000 Ft

18 év alatti és a 65 év feletti személyek részére kedvezményes jegy: 1500 Ft

Csoportos jegy 4 felnőtt részére: 7000 Ft

Kétéves kor alatt: ingyenes

Szabó Sándor/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top