Magyarország kúl

Magyar pék lett Anglia legjobbja

Nádházi István kovászos kenyércipója lenyűgözte a 900 pékmesterből álló zsűrit.

Rangos versenyt nyert a 2011 óta az Egyesült Királyságban élő magyar pék, Nádházi István. Kovászos kenyércipóját az ország legjobbjává választották – írja a Szuperfarm.hu.

A World Bread Awards nevű díjat 2013 óta osztják ki a szigetországban több kategóriában. István nemcsak a kenyércipó kategóriát, de az egész versenyt is megnyerte.

Az M’s Bakery nevű pékség tulajdonosának cipóját 900 pékmesterből álló zsűri bírálta, köztük olyan hírességek, mint Richard Bertinet, Stephen Hallam, a Dickinson and Morris sztárja vagy dr. John Foster a BBC Viktoriánus pékek sorozatából.

Fotó: Facebook/M’s Bakery

Organikus kovászos kenyerünk 90 százalék liszt, 5 százalék korpás liszt, 5 százalék rozs. Kérge vékony és ropogós, textúrája kívánatosan rágós, íze enyhén savanykás. Azért szeretjük, mert vajjal megkenve egyszerű felszolgálni. Francia hagymalevessel remek

– mesélt a díjnyertes kenyérről Nádházi István.

István 2011-ben költözött Londonba, majd családjával vidéken telepedett le, ahol a Dorset megyei Poole legendás pékjénél, Mark Bennettnél dolgozott. Később megnyitotta saját pékségét, ahol a feleségével együtt dolgozik. A sütést minden mozzanatát ők végzik, csak egy bolti eladót alkalmaznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top