Magyarország kúl

Ők öten most az ország legjobb fiatal művészei

Szerdán átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában, 64 jelölt közül választotta ki a zsűri az öt győztest.

Öt fiatal művész, köztük négy színész és egy színész-koreográfus-rendező vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában kedden a budapesti Nemzeti Színházban.

A 2018-as Junior Prima Díj nyertesei:

  • Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színésznője, 
  • Hegymegi Máté színművész, rendező, koreográfus, 
  • Mészáros Blanka, a Katona József Színház színésznője, 
  • Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze,
  • Zoltán Áron, a Vígszínház színművésze.

Gubik Petra, Hegymegi Máté, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron – forrás: Fidelio

A tizedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó Junior Prima Díj győzteseit 64 jelölt közül választotta ki az öttagú szakmai zsűri. A bizottság munkájában Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója; Orlai Tibor színházi producer; Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja vett részt.

A Junior Prima Díjat azok a harminc év alatti tehetségek kapják, akik korosztályukon belül szakmájukban a legjobbak, és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top