Magyarország kúl

Szolgálaton kívüli rendőrök mentettek ki egy nőt a Dunából

A meder aljáról húzták ki a vízben elmerült nőt, aki a két rendőrnek köszönheti az életét. A párosnak nem ez volt az első életmentése.

Egy vízben kapálózó nőt vett észre két szabadidejét töltő készenléti rendőr Budapesten, a Duna partjától körülbelül 3-4 méterre, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél kedd este, nem sokkal fél 10 előtt.

Balogh Ferenc rendőr törzsőrmester azonnal a folyóba ugrott, és úszva közelítette meg a vízben elmerült bajbajutottat. Körülbelül egyperces keresés után, a folyó mederfenekén találta meg a nőt, akit megragadott és partra húzott.

Eközben társa, Bakos Zoltán rendőr őrmester segítséget hívott, majd közösen a partra vitték a nőt. Stabil oldalfekvő helyzetbe fektették, a légzése ekkor állt helyre.

Időközben a helyszínre érkeztek a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, akikkel közösen a hajón lévő izolációs fóliába tekerték a nőt, hogy megelőzzék a kihűlését, majd átadták a mentőszolgálatnak – számolt be a Police.hu.

Balogh Ferenc törzsőrmester és Bakos Zoltán őrmester (Fotó: Police.hu)

A két készenléti rendőrnek nem ez volt az első életmentése. Budapest VIII. kerületében, a Népszínház utcában láttak el gyalogos járőrszolgálatot idén nyáron, amikor egy földön fekvő férfira lettek figyelmesek.

A rendőrök a Police Medic tanfolyamon tanultak szerint ellenőrizték az életfunkcióit. Mivel a férfi légzése és keringése is leállt, az egyik járőr megkezdte az újraélesztését mellkaskompresszió alkalmazásával, míg társa a légút átjárhatóságát biztosította.

A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai átvették a férfi újraélesztését, amely sikerrel járt, így állapotának stabilizálását követően kórházba lehetett szállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top