Magyarország kúl

Már két ember köszönheti életét a szabadnapos tűzoltónak

Józsa György ezúttal egy boltban rosszul lett embert tartott életben a mentők kiérkezéséig.

Bő egy éven belül másodszor fordult elő, hogy Józsa György téti tűzoltó a szabadnapján életet mentett. Az első eset még tavaly nyáron történt, ahogy mi is beszámoltunk róla, egy balesetező autó sofőrje köszönhette az életét Györgynek.

Ezúttal a tűzoltó bevásárlás közben lépett akcióba – írja a Kisalföld. Motorozásból tartott hazafelé, amikor betért egy boltba, s ott azt látta, hogy egy ember éppen rosszul lett. Amikor odasietett, az illető már nem lélegzett, nem volt pulzusa, és elkezdett kékülni. A Győrben szolgáló tűzoltó főtörzsőrmester ekkor rögtön elkezdte a mellkaskompressziót egy szintén szabadnapos rendőr és két másik helyi lakos segítségével. Közben az üzlet alkalmazottja hívta a mentőket, s az ő további instrukciójuk segítségével tartotta életben a beteget Józsa György.

Később kiderült, hogy az illetőnek szívinfarktusa volt, de már hazamehetett a kórházból. A tűzoltó segítségét a beteg fia meg is köszönte a család nevében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top