Magyarország kúl

Szirti sast festettek a régi vasútállomás oszlopaira – videó

Különleges látványban lehet részük a Balatonszentgyörgyről Keszthely felé utazóknak.

Egy szirti sast láthatnak a vonat ablakából a Balatonszentgyörgyről Keszthely felé utazók. Megújult ugyanis a fenékpusztai állomásépület: a madár képe az oszlopokon rajzolódik ki – olvasható a HírBalaton.hu oldalán.

A fenékpusztai állomáson az 1990-es években szűnt meg a jegykiadás. Ezután az épületet a Madárgyűrűző Állomás vette bérbe a MÁV-tól. A vasúttársaság a fal alapozását és a festékek költségeit is állta. Az ünnepélyes szalagátvágásra vasárnap, a madármegfigyelő napok keretén belül került sor.

YouTube

Körülbelül két évvel ezelőtt csak úgy körülnézni lejöttem egyet, és körbevezettek, és nagyon megtetszett az egész munkájuk, amivel foglalkoznak, a természetvédelem, környezetvédelem. Ezért gondoltam, hogy mint önkéntes segítek, szeretnék segíteni rajtuk. Dekorációfestéssel foglalkozunk Csongorral, és felajánlottuk egyből, hogy szívesen festünk a falakra, ha úgy van. Ők pedig egyből igent mondtak, és nagyon tetszett nekik is az ötlet

– mondta az ötletgazda, Őri Kristóf graffitiművész. A réti sas mellett még három madár kapott helyet az épületen. Erről Őri azt mondta:

A másik három madár pedig, mint említettem, nagyon gyakran fogunk itt belőle. Sokat is tudunk róluk mesélni. Az egyik a hűség példaképe, a barkós cinege, a függő cinege nagyon érdekes fészket épít, és szintén lehet róla sokat mesélni, a jégmadarat szerintem meg nem kell bemutatni senkinek. Egy repülő drágakőnek hívják gyakorlatilag ezzel a türkizkék színével.

Kattints a lejátszáshoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top