nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Titokban filmet forgatnak a tatabányai Szelim-barlangban

Titokban filmet forgatnak a tatabányai Szelim-barlangban

Kiderült, hogy milyen filmet forgatnak teljes titokban a tatabányai Szelim-barlangnál, amelyet két napra le is zártak a nyilvánosság előtt.
Hegedűs Bence
Hegedűs Bence
f Ajánlom

A Kemma járt utána, hogy mi az a nagy sürgés-forgás a tatabányai Szelim-barlang körül. Kiderült, hogy egy angol filmes stáb kosztümös sorozatot forgat a közkedvelt helyszínen, amelyet két napra a látogatók elől is lezártak.

A Szelim-barlang (másik nevén a Szelim-lyuk) a Gerecse hidrotermális barlangja a város szélén magasodó Kő-hegyben. A barlangot sok természetjáró turista keresi föl, hogy megcsodálja annak hatalmas üregeit és az abban az évmilliók során láthatóvá vált kőzetrétegeket – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A lap kiderítette, hogy a Jamestown című sorozatot forgatja Tatabányán az angol stáb. A sztori az 1600-as évek elején, a Virginia állambeli Jamestownban játszódik: az alaptörténet szerint 1619-ben járunk, amikor az addig kizárólag férfiakból álló közösségbe egy hajón három nő érkezik, hogy férjhez menjenek a városban.

A tatabányai Szelim-barlang népszerű a külföldi filmes stábok körében. Néhány éve itt vették fel az Eragon című fantasy több jelenetét, mint ahogy egy spanyol ifjúsági film is forgott már az őskori lelőhelyen.

Megosztás Facebookon