Magyarország kúl

Akár 280 ezer forintot is lehet keresni a karácsonyi vásárokban kürtőskalácsosként

És még végzettség sem kell hozzá.

Nyakunkon a karácsonyi szezon: a Vörösmarty téren például már november 9-én megnyitják az ilyenkor szokásos karácsonyi vásárt. Ennek megfelelően – mivel már csak kevés idő van hátra – országszerte egyre nagyobb erőkkel keresik az interneten a még hiányzó munkavállalókat, a Pénzcentrum cikke szerint pedig nagyon kedvező fizetéseket kínálnak a hirdetésekben.

Gőzerővel keresik például a munkaerőt a kürtőskalácsárusok. A portál egy olyan hirdetéssel is találkozott, ahol bruttó 15 ezer forintos órabért kínáltak a kürtőskalács-készítőknek, és még a tapasztalat sem feltétel, hiszen vállalják, hogy betanítják a kezdőket. Egy másik hirdetésben ugyanennyit kínálnak, de ott feltétel a cukrász vagy pék előképzettség.

Fotó: Krizsán Csaba, MTI

Egy másik cég naponta nettó 10 ezer forintot kínál, ezenfelül azonban a bevételből is jut a dolgozóknak. Elmondásuk szerint naponta sokszor nettó 20 ezer forint is összejön, de 15 ezer forint szinte mindig. Itt heti 5 napot kell dolgozni, ebből kettőt hétvégén, és reggel 9-től este 8-ig kell dolgozni, hétvégén este 10-ig, és feltétel az alapszintű angol és német nyelvtudás. Ez az állás havonta minimum nettó 280 ezer forintot jelent.

Külföldön ennél még jobban lehet keresni: Londonban például 42 nap alatt 1 millió 200 ezer forintot lehet keresni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top