Magyarország kúl

Nemzetközi elismerést kapott Tihany

Ötvirágos minősítést és különdíjat is besöpört a Balaton-parti község egy világversenyen.

A hétvégén tartották meg a kanadai Albertában a Communities in Bloom (CiB) díjátadó gáláját. Az elnökség a legmagasabb szinttel, öt virággal, és azon belül bronzfokozattal minősítette Tihany községet a 84 százalékot meghaladó eredménye alapján – írja a Balatontipp.

Az értékelést a nyár folyamán önkéntes szakértők végezték annak alapján, hogy a helyi lakosság, az önkormányzat és a helyi közösségek mennyit tesznek a környezet védelméért, az épített és a természeti környezet épségének, szépségének megőrzéséért és a parkok virágosításáért.

Az értékelők véleménye szerint Tihany lakói minden tekintetben remek munkát végeztek, aminek köszönhetően az ország kiemelkedő turisztikai célpontjává vált a község.

Tihany egyébként az írországi Birdhill Co Tipperary, a kanadai Fogo, az olasz Pomaretto és a walesi Usk városkával versenyzett a kistelepülések kategóriájában. Az első helyet Birdhill Co Tipperary szerezte meg.

A jó hír apropóján pedig érdemes megnézni ezt a korábbi drónvideót is:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top