Magyarország kúl

Taroltak a magyar diákok a szakmák Európa-bajnokságán

Összesen kilenc érmet, köztük három aranyat hoztak el a fiatalok.

Három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szeptember 26–28. között megtartott EuroSkills Budapest versenyen – írja az MTI. A hazai dobogósok névsora egész pontosan a következőképpen alakult:

  • aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronikacsapat, a magyar versenyzők között A nemzet legjobbja kitüntetést is elnyerő Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos;
  • ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő és Varholik Dávid ápoló;
  • bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó és Takács Dániel virágkötő.

Takács Zoltán (b3) és Sipos Kristóf Balázs (b4) a dobogón (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

A magyar csapat összesítésben ezzel a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik Franciaország. Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A három versenynapon az MTI tudósítása szerint százezer látogató kereste fel a Hungexpo területét, ahol 28 országból 525 versenyző és 500 szakértő volt jelen 37 szakma képviseletében. Magyar versenyzőknek összesen 27 szakmában szurkolhatott a közönség.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top