Magyarország kúl

Mit gondolsz, a fiatalok vagy a nyugdíjasok telefonálnak többet?

A KSH adatai meglehetősen meglepő eredményt hoztak.

Élelmiszerekre, alkoholmentes italokra, lakásfenntartásra, háztartási energiára, hírközlésre és egészségügyre is többet költöttek 2016-ban a nyugdíjas háztartások, mint a gyermekesek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2017 című kiadványából. Az adatok szerint az idősek fejenként, havonta átlagosan 27 ezer forintot hagytak a boltokban, míg a gyereket nevelők csak ennek nagyjából a felét, 15 ezret.

Fotó: MTI Fotó / Balázs Attila

Az idősebbek a rezsire is többet költöttek, havonta 25 ezer forint volt az egy főre jutó átlagos kiadásuk, szemben a gyermekesek 12 ezer forintjával. Ahogy a hírközlésre is: erre a nyugdíjasok átlagosan hétezer, míg a fiatalabbak négyezer forintot adtak ki.

Az egészségügyi kiadásokban csaknem ötszörös volt a különbség, szintén a nyugdíjas háztartások javára: havonta, fejenként, átlagosan kilencezret költöttek, a családosok 2 ezret.

Egyetlen tételben vezettek a gyermekes családok: közlekedésre fejenként nyolcezer jutott, míg az időseknek hatezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top