Magyarország kúl

7 év alatt 50 országban járt a magyar lány

Sánta Andrea igazi kalandor, aki óceánjárók fedélzetén dolgozva járja be a világot.

Hét év alatt ötven országban járt egy magyar lány. „Mindig is nagyon szerettem volna világot látni. Gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal, és olyan munkát választok, amivel utazni is tudok” – mondta a Sokszínű Vidéknek nyilatkozva Sánta Andrea.

Fotó: Sánta Andrea

A fiatal nő óceánjárók fedélzetén dolgozik. Egy évben akár nyolc-kilenc hónapot is a tengeren tölt, hétfőtől vasárnapig sokszor reggeltől estig kell dolgoznia, pár órás szünettel – cserébe viszont fantasztikus helyekre jutott el az elmúlt hat évben.
„Jártam hosszabb utakon is, mint például Európa és Amerika között az Atlanti-óceánon át Grönland és Izland érintésével” – meséli.

Járt Hawaiiban és Francia Polinéziában is, a kedvenc helye mégsem egy homokos tengerpart, hanem Alaszka. „Lenyűgözött az érintetlen természet, a hangulatos kis városok. Ebben a szerződésemben júniustól szeptemberig minden héten megálltunk egy gleccsernél és csodáltuk az állatvilágot” – magyarázta.

Hobbija a fotózás, az Instagram-oldalán osztja meg az utazásairól készült képeket.

„Merj kockáztatni és belevágni az ismeretlenbe. Tanulj sokat, az idegen nyelv itt nagyon fontos. A hajós munka mellett többféle lehetőség van, hogy egyszerre dolgozz és utazz. Nem mondom, hogy egyszerű, mert rengeteget kell talpalni egyedül, az otthoni barátok és család nélkül, több hónapon keresztül. De a gyönyörű helyek miatt, ahova el lehet jutni, szerintem megéri” – tanácsolja azoknak, akik szívesen követnék a példáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top